Több fővárosi és kerületi épületben nyitnak rezsimenedéket azok számára, akik nem tudják, vagy csak nehezen tudják kifizetni a megemelkedett áram- és gázszámlájukat. A Demokratikus Koalíció polgármesterei vasárnapi sajtótájékoztatójukon jelentették be a pontos helyszíneket. Korábban a 2. kerület vezetője is közzétette, hogy ők a Marczibányi Téri Művelődési Házat nyitják meg erre a célra.

Rezsimenedék

Rezsimenedékeket hoznak létre a főváros ellenzéki polgármesterei több budapesti kerületben, illetve Zalaszentgróton és Polgár városában is – jelentette be a Demokratikus Koalíció vasárnap. Ezeket bárki látogathatja majd napközben, aki az egyre növekvő árak miatt nem teheti meg, hogy napközben is befűtse otthonát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fővárosi helyszínek

Bősz Anett humán területekért felelős DK-s főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Budapesten megnyitnák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt a melegedni vágyóknak. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Belvárosi helyszínek

A Kiss László polgármester vezette 3. kerületben a Békásmegyeri Könyvtárban nyílik “rezsimenedék”, Erzsébetváros DK-s vezetője, Niedermüller Péter pedig bejelentette, hogy a megnyitják hasonló célból a Varázsdoboz játszóházat a kicsiknek, az időseknek pedig a kerület nappali klubjaiban biztosítanak helyet napközben.

Kerületi helyszínek

Újbudán öt helyszínen üzemel idősek klubja, ezen felül két helyszínen 60+-os programközpont, itt is befogadják napközben azokat, akiknél otthon hideg van. Az ugyancsak DK-s vezetésű 15. kerületben a Csokonai művelődési házban, a 18. kerületben pedig három könyvtárban, továbbá Zalaszentgróton az idősek otthonában lesz “rezsimenedék”, Polgáron pedig az önkormányzati fenntartású, polgárőrség által használt irodát átalakítják melegedővé.

Fűtés vagy kaja?

 „Vannak olyanok, akiknek dönteniük kell, hogy vagy fűtenek vagy esznek” – mondta a sajtótájékoztatón László Imre, Újbuda polgármestere. A rezsimenedékek létrehozásával a DK-s politikusok szándéka az, hogy csökkentsék az emberek terheit, így nem kell napközben befűteniük a lakást és a rezsiszámlákon aggódni, amit nem tudnak kifizetni.

Napközben lesznek nyitva

A rezsimenedékek napközben lesznek nyitva, bárki betérhet majd, több helyszínen lesznek kulturális programok is, és a rezsimenedékekben az emberek nyugodtan és melegben tudnak felkészülni a következő munkanapra, a gyerekek pedig az iskolára.

2. kerületi melegedő

Korábban írtunk arról, hogy november 1-jétől a Marczibányi Téri Művelődési Központban melegedőt rendez be a 2. kerületi önkormányzat azon lakók számára, akiknek gondot okoz az otthoni fűtés, derült Őrsi Gergely nemrég közzétett posztjából.

Különböző programok

A bejegyzésben a polgármester azt is írja, hogy a központban nem csak melegedni lehet majd, hanem kártyajátékokkal, társasjátékokkal, rejtvényekkel és kézimunkázási lehetőséggel, internetsarokkal is várják nyitvatartási időben a nyugdíjasokat. 

Kiemelt kép: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – Forrás: Facebook