A Honvédelmi Minisztérium közleményében tájékoztatást adott ki, miszerint csütörtökön és pénteken, kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok több autópályán és főúton is.

Menetoszlop

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint ma, csütörtökön és pénteken 10 óra és délután fél kettő között közlekedik a menetoszlop az autópályákon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

M0-M5-M7

A járművek csütörtökön a Táborfalva-5-ös út-Örkény-M5-ös autópálya- M0-ás autópálya-M7-es autópálya-8-as út-Hajmáskér, pénteken a Hódmezővásárhely-47-es út-M43-as autópálya-M5-ös autópálya-Lajosmizse-5-ös út-Táborfalva útvonalon közlekednek majd.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Óvatossságot kérnek

A Magyar Honvédség azt kéri a járművezetőktől, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopot. Közölték azt is, arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

Halálos baleset

Két évvel ezelőtt, 2019. augusztusában halálos baleset történt az M7-es autópályán egy katonai konvojjal. Ezt akkor a könnyeivel küszködve jelentette be a honvédelmi miniszter egy rendkívüli sajtótájékoztatón.

Fiatal katona halt meg

Benkő Tibor miniszter közölte: egy fiatal, kiváló katona hunyt el, öten megsérültek az M7-esen Székesfehérvárnál, amikor balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik katonai menetoszlopa.

Belső vizsgálkatot indítottak

A miniszter akkor belső vizsgálat lefolytatását rendelte el a baleset körülményeinek tisztázására, a balesetet a rendőrség vizsgálta, azóta sem adtak tájékoztatást arról, hogy pontosan mi történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek a konvojos cikkek is érdekelhetnek

Kiemelt kép: illusztráció