A Lánchíd oroszlánjai elutaztak a hosszú hétvégére, de a kő-nyúl figyelme húsvétkor sem konyul – adta hírül a BKK az információt, miszerint komoly változás történt Húsvétkor az újjászülető budapesti hídon.  

Nyúl az oroszlán helyén

„A Lánchíd oroszlánjai elutaztak a hosszú hétvégére, de a kőnyúl figyelme húsvétkor sem konyul. Éberen őrzi a pesti hídfőt, és még egy találós kérdést is tartogat az ünneplőknek: ha a kőoroszlánnak van nyelve, a kőnyúlnak vajon van foga?” – írta facebook-oldalán a BKK. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megosztó hír

A BKK híre nem aratott osztatlan sikert a világhálón. Voltak, akik komolyan vették és már be is tervezték, hogy megnézik az új látványosságot, mások szerint pedig egyáltalán nem vicces, amit a társaság posztolt Húsvét alkalmából.  

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Örömhír a 2. kerületben

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy örömhírről számolt be közösségi oldalán Budapest 2. kerületének polgármestere. Őrsi Gergely ugyanis a Facebookon jelentette be, hogy a Pasaréti útra, a Fenyves park mellé költözött a Lánchidat őrző oroszlán legóból készült mása.

A Lánchíd oroszlánja

„Elhoztuk a Lánchíd oroszlánjának 1:1 méretarányú LEGO változatát a 2. kerületbe, így a Pasaréti úton felfestett rajzfilmkaraktereknek is lesz mit megcsodálniuk. A LEGO-szobor 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas súlya 2,8 tonna és 850 ezer építőkockából készült” 

Nyolcvan ember munkája

„A LEGO-szobrot Dóczy Balázs hivatalos LEGO-építőmester modellezte és tervezte, építésében 80-an vettek részt. Ha tehetik, nézzék meg az oroszlánt, rendkívül részletgazdag és nagyon látványos!” 

 Ezt kérik

„Kérjük a szülőket, figyeljenek a gyerekekre, hogy ne másszanak fel a LEGO-szoborra – nem az oroszlánt féltjük -, hogy van e nyelve, lentről is látszik” – olvasható a polgármester bejegyzésében.

A LEGO-szobor

Szereik a gyalogoskorlátokat

A napokban írtunk arról, hogy folyamatosan szerelik fel a Lánchídon a megújult gyalogoskorlátokat: a medernyílás északi oldalán már végigér a korlátsor, és hamarosan a déli oldalon is helyére kerül a korlátszerkezet. Teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, tehát gyalog a felújítás utolsó szakaszának lezárta után, előreláthatólag idén ősszel lehet átkelni rajta.

Rozsda okozta kár

A Lánchíd 704 folyóméternyi korlátszerkezetének jelentős részét a rozsda okozta károsodások miatt újragyártják. A kivitelező A-Híd Zrt. szakemberei ezeket kisebb – három andráskeresztet tartalmazó – elemekben szerelik fel a járdákra, hogy a korlátrendszer később megfelelően kövesse a híd mozgását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: nyúl az oroszlán helyén. Forrás: BKK