Fürjes Balázs visszatér a civil életbe és a nemzetközi olimpiai bizottságba is pályázik. Noha azt mondja, megéri kockáztatni, ennek ellenére visszatérése sem kizárt – ugyanis a Fidesznek még mindig nincsen főpolgármesterjelöltje.

Más területeken folytatja

„A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a miniszterhelyettesi megbízatásról való lemondásról egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral. Áttekintve a helyzetet miniszter úr elfogadta: lemondok államtitkári megbízatásomról és más területen folytatom a munkát” – írta hétfő délután Facebook-oldalán Fürjes Balázs. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tud annyi időt szánni államtitkári munkájára

A fideszes politikus okként azt nevezte meg, hogy több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre az életében, amelyeknek szívesen tesz eleget, azonban ezek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint a miniszterhelyettesi poszt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem idegen számára a helyzet

E kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól. A terep nem idegen nekem, harmincéves pályafutásom felét töltöttem a vállalati világban vezetőként és egy nagy nemzetközi ügyvédi irodában – magyarázta.

Izgalmas kihívások

Hozzátette, most visszatér oda, ahol már korábban sok mindent tanult és ahol, mindig csapatjátékosként, másokkal együtt már egyszer sikerült szép eredményeket elérnie. Bevallása szerint a kihívások másik része a sportból áll – a Magyar Olimpiai Bizottság felkérte arra, hogy pályázza meg a NOB tagságot.

Rugalmas munka vár rá

„Ezért döntöttem úgy, hogy már most lemondok a miniszterhelyettesi megbízásról. Irány újra a civil élet, rugalmas munkát fogok vállalni a magánszektorban, hogy kellő erővel tudjak koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is” – fejtegette.

Lehetőség, ami soha nem tér vissza

Fürjes Balázs jelezte, tisztában van azzal, hogy döntésének vannak kockázatai, hiszen pályázati sikere egyáltalán nem garantált, azonban vannak az életben vissza nem térő lehetőségek, feladatok és szolgálatok, amikért érdemes akár nagy kockázatot is vállalni.

Hálás, amiért Budapestet építhette

Emlékeztetett, hogy tizenkét éve folyamatosan dolgozik a kormányban, „szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt.” Posztját azzal zárta, hogy budapesti városépítő munkája élete egyik legszebb időszakai közé tartozik, éppen ezért hálásan köszöni a bizalmat.

Benne van a visszatérés lehetősége

Itt azonban érdemes megemlíteni, hogy a Fidesz egyelőre nem nevezte meg főpolgármester-jelöltjét a 2024-es választásokra. Kézenfekvő tehát, hogy amennyiben Fürjes Balázs esetleg elbukik pályázatán, akkor akár városvezetői aspiránsként tűnjön fel.

Erős jelölt lenne

A kormánypártok minden bizonnyal szeretnék jövőre visszahódítani Budapestet, így alighanem a most lemondott államtitkár akár adott esetben ringbe szállhat az ellenzék indulójával. Fürjes Balázsnak egyébként esélye van arra, hogy sok bizonytalan szavazót megnyerjen, vagy behozzon néhány ellenzéki voksot is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)