Egy szempillantás alatt omlott le a bontásra ítélt Böszörményi úti épület felső három szintje hétfő délután. Szerencsére nem sérült meg senki. A környéken élők már napokkal ezelőtt szóltak, hogy valami nagyon nem stimmel az épület bontásával.

Utcára zúdult a törmelék

Leomlott egy több emeletes épület felső két szintje hétfő délután a Böszörményi úton. Az épületet bontották, de valami hiba csúszhatott a folyamatba. Az omlás során a törmelék az utcára zúdult, tűzoltók érkeztek a helyszínre, szerencsére nem sérült meg senki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így nézett ki omlás után az épület

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eljárást indított a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást.

Mentők a helyszínen, szerencsére nem volt rájuk szükség

Autók is megrongálódtak

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettesének tájékoztatása szerint több autó is megrongálódott a 12. kerületi épület bontása közben hétfő délután.

A szomszédos épület is megsérült

Hatemeletes épület

Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak. A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – tette hozzá.

Rengeteg omladék hullott az utcára

Jóváhagyta a Hegyvidéki Önkormányzat

Korábban a Portfolio.hu írt arról, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, saját maga alapít projektcéget és végzi el a teljes ingatlanfejlesztést, a projektcég alapítását a képviselő-testület jóváhagyta.

Szóltak a civilek

Az elmúlt hetekben a környéken élő civilek többször is panaszkodtak a bontásra. Elsősorban a közeli óvodásokat érő porra és az esti munkálatok zajártalmaira figyelmeztettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.