Feltételezett etilén-oxid szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a forgalomból az Auchan Menta ízű jégkrémet – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Bármelyik Auchanba visszavihető

A visszahívás az 500 grammos kiszerelésű, 2023. március 31-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik. A jégkrém bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Erre kér mindenkit a Nébih

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nem egyedi eset

A termékek visszahívása egyébként egyáltalán nem egyedi eset. Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalon is már többször számoltunk be róla, hogy egy-egy terméküket visszahívják az áruházak.

A Spar hamburger zsemlét hívott vissza

Legutóbb február elején írtunk arról, hogy rákot okozó hamburger zsemlét hívott vissza a Spar.

Szennyezett szezámmagok

A hivatal tájékoztatása szerint miután 2020 szeptemberében kiderült, hogy az Indiából származó szezámmagok egy része nagymértékben szennyezett etilén-oxiddal, az unió területén számos intézkedést vezettek be. Az Indiából érkező szállítmányokat kiemelten ellenőrzik az első uniós belépési pontokon, a határértéket meghaladó szennyezett szezámmagokat és az azokból készült termékeket kivonják a forgalomból.

Tavaly augusztusban a Tesco hívott vissza terméket

Mint arról a BudapestKörnyéke is beszámolt grillkolbászokat hív vissza a Tesco, mert pontatlanul tüntették fel a csomagoláson az összetevőket.

Pontatlan volt a címke

A Tesco-Global Zrt. visszahívta a 300 grammos kiszerelésű TS Sajtos grillkolbászt, mert a termék hátoldalán a címkén tévesen a TS Sajtos griller 200 gramm felirat olvasható, és nem tüntették fel allergén összetevőként a benne megtalálható mustárt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn a honlapján. 

Témába vág:

Kiemelt kép: Auchan áruház