A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta a “SPAR Free From bio hamburger zsemle 2 db 125 g”  megnevezésű terméket szezámmag etilén-oxid szennyezettség miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

Ezekre a termékekre vonatkozik a visszahívás

A hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint a visszahívás a 2021. február 24., március 3., március 7. és március 21. minőségmegőrzésű termékekre vonatkozik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS! Tragédia a Lidlben: meghalt egy ember, bombariadót hirdettek, mert a vásárlók nem akarták elhagyni az áruházat

Az áruházlánc tájékoztatása

Az áruházlánc a honlapján tájékoztatta a vásárlókat, a termék vételárát az INTERSPAR áruházakban visszatérítik – közölte a Nébih.

A Nébih figyelmeztet

A Nébih a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az etilén-oxid szintetikusan előállított gáz, egyes országokban használják fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint azok fertőtlenítésére. Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos, mert hosszú távú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Szennyezett szezámmagok

A hivatal tájékoztatása szerint miután 2020 szeptemberében kiderült, hogy az Indiából származó szezámmagok egy része nagymértékben szennyezett etilén-oxiddal, az unió területén számos intézkedést vezettek be. Az Indiából érkező szállítmányokat kiemelten ellenőrzik az első uniós belépési pontokon, a határértéket meghaladó szennyezett szezámmagokat és az azokból készült termékeket kivonják a forgalomból.

Ez is érdekelhet: Nemzetközileg elismert fiatal kutatók beszéltek közérthetően a covid-vakcináról – Videó

Augusztusban a Tesco hívott vissza terméket

Mint arról a BudapestKörnyéke is beszámolt grillkolbászokat hív vissza a Tesco, mert pontatlanul tüntették fel a csomagoláson az összetevőket.

Pontatlan volt a címke

A Tesco-Global Zrt. visszahívta a 300 grammos kiszerelésű TS Sajtos grillkolbászt, mert a termék hátoldalán a címkén tévesen a TS Sajtos griller 200 gramm felirat olvasható, és nem tüntették fel allergén összetevőként a benne megtalálható mustárt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn a honlapján. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels