Kerepes polgármesterének, Gyuricza Lászlónak elege van abból, hogy a HÉV-vonalak melegágyai a bűncselekményeknek, szeretné megvédeni a szerelvényeken utazó embereket, hogy biztonságban legyenek. A polgármesternek van egy ötlete, ezt most elmondta a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójának, akinek állítólag megtetszett az elképzelés.

Rendszeres problémák a HÉV-vonalakon

Itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon rendszeresen beszámolunk olyan bűncselekményekről, amelyek a főváros környéki HÉV-vonalakon történnek. Szatírok, tolvajok, agresszív emberek szinte hetente előkerülnek és zaklatják az utazókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A becses szervét rángatta

Legutóbb Kerepes polgármestere, Gyuricza László egy térfigyelő kamerával készült videót osztott meg, amelyen az látszik, hogy egy férfi a becses szervét rángatja a Kerepeshez tartozó szilasligeti HÉV-megállóban, miközben egy padon ülő asszonyra bámul. A polgármester a Facebookon megüzente az elkövetőnek, hogy adja fel magát, különben az egész felvételt nyilvánosságra hozza. Mivel a szatír nem került elő, Gyuricza László valóban nyilvánosságra hozta a felvételt, ebből országos ügy lett augusztusban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem érdekelte a kritika

A polgármester módszerét keményen támadták a jogvédők, mondván, hogy nem tudhatja milyen deviancia állhat a férfi cselekedete mögött, az is lehet, hogy valamilyen mentális betegség. A kerepesi polgármester lényegében minden kritikát lepattintott magáról és azt monda: ilyent senki sem csinálhat nyilvános helyen, és az ilyen embereket el kell fogni. IDE KAPCSOLÓDIK: Nekimentek a jogvédők a kerepesi polgármesternek, miután nyilvánosságra hozta a HÉV-megállóban a becses szervét rázó férfiról készült felvételt

Sajátos módszerei vannak a polgármesternek

A polgármester módszere hatékony volt, mert a becses szervét nyilvánosan izgató férfi néhány nap múlva előkerült az ország túlsó végéről. Nem tűnt nagyon betegnek, hiszen kétségbeesetten próbálta magyarázni a magyarázhatatlant. Időközben a polgármester ellen az adatvédelmi biztos is eljárást indított, nem kizárt, hogy elmarasztalják és pénzbüntetést kap. Gyuricza László ennek ellenére megy előre és a saját módszerei alapján próbál gátat vetni a bűnözők, szemétládák és aberrált emberek ténykedésének.

Védett kocsi

Az innovatív polgármester most egy újabb ötlettel rukkolt elő. Mindenáron megvédené a HÉV-kocsikban kiszolgáltatottan, védtelenül utazókat. Azt találta ki, hogy minden szerelvényen legyen egy bekamerázott, úgynevezett védett kocsi.

Megvalósítja az ötleteit

Gyuricza László nem csak dumál, tesz is annak érdekében, hogy az ötletei minél előbb megvalósuljanak. A védett kocsi javaslatával elment a MÁV-HÉV Zrt vezérigazgatójához, Nagy Gáborhoz és elmondta neki, hogyan lehetne ezt megvalósítani. A kerepesi polgármester ezt írta a találkozóról a közösségi oldalán: A „védett kocsi” ötlete nem generál a cégnek jelentős extra költséget, azonban minden szerelvényen biztosít egy hang és képet továbbító bekamerázott kocsit az utasoknak.

Vandálbiztos kamerák

Ezekben a kocsikban az elképzelésem alapján olyan jó minőségű vandálbiztos kamerák lennének elhelyezve, amelyeket lát a MÁV biztonsági szolgálata és amennyiben szükséges tudnak intézkedni, az utasok segítséget tudnak kérni.

A MÁV könnyen megoldhatná

Ennek a technikai megvalósítása eltörpül egy akkora cég költségvetésében mint a MÁV-HÉV Zrt. , az eszközök könnyen beszerezhetőek és a biztonságos, GDPR-nak megfelelő adatátvitelt GSM-R rendszeren keresztül a TraffiCOM (Máv-Hév Zrt partnere) könnyedén megoldja.” – írja a kerepesi polgármester.

Tetszett a MÁV vezérének az ötlet

Gyuricza László hozzátette: A MÁV- HÉV Zrt vezérének tetszett az ötlet és bízik abban, hogy HÉV kocsik után a vonatszerelvényeken is meg fognak majd jelenni a védett kocsik, ahol a védtelenebb utazók nem rettegésben, hanem nyugalomban utazhatnak. „A megvalósítás nem rajtam múlik” – teszi hozzá Gyuricza László, Kerepes polgárestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyuricza László, Kerepes polgármestere