A rendőrök három férfit és egy nőt fogtak el, akik védett madarakat, héjafiókákat loptak el egy fészekből Tahitótfalu határában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Környezeti Bűnözés Elleni Alosztályának nyomozói összehangolt akciót szerveztek Tahitótfalu határába. A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy közeli bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlen solymászok megpróbálják ellopni – írja a KÉKFÉNY.COM.

A rendőri művelet sikeres volt, a helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik a védett madarakat a fészekből kiemelték.

A nyomozók az elkövetők otthonaiban kutatásokat tartottak, amelyek alkalmával további két héjafiókát, egy kifejlett héját, és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is lefoglaltak.

A KR NNI Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály munkatársai természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak.

A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják.

Kiemelt kép: Védett madárfióka – Forrás: police.hu