Amint arról beszámoltunk, pénteken Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját nemi kényszerítés bűntette miatt. A férfi ellen eljárás indult, már el is rendelték a letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tölt. Azért került ide, mert miután őrizetbe vették, megpróbált végezni magával.

Egy hét után szóltak a szülőknek

Gy. P. hat éve dolgozott az újbudai óvodában úgynevezett pedagógiai asszisztensként. Segített az óvodapedagógusok munkájában, a szervezési feladatokban, vigyázott a gyerekekre. Az egyik szülő, akinek kislánya abba a csoportba járt, ahol P. dolgozott, azt mondta, hogy az óvoda csak pénteken értesítette a szülőket, aznap, amikor a férfit elvitték a rendőrök.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Összetört a bizalom

Holott, már egy héttel azelőtt kiderült, hogy mit művelt a pedagógiai asszisztens. Ő maga sosem vett észre semmi furcsát a férfi viselkedésében, ha ilyesmit látott volna, azonnal lép. „Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom” – mondta az édesanya.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A mosdóban fajtalankodott

A férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett nemi kényszerítéssel gyanúsítják. A Magyar Nemzet úgy tudja, a pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel:  adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

Kirúgták a férfit

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda Önkormányzata is közleményt adott ki.  Azt írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

Nem mertek lépni?

A közleményben azt is megemlítették, hogy korábban az érintett pedagógusasszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett. Ezzel szemben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy  igenis volt panasz a férfira, egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

Édesanyja az önkormányzatnál dolgozik

A férfi édesanyja fontos pozíciót tölt be a 11. kerületi önkormányzatnál. Ő a kerület humánszolgálati igazgatóságának vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

Több óvodában is dolgozott

A lap úgy tudja, legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett GY. P.  De miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: az újbudai Szivárvány Óvoda – Forrás: ujbuda.hu