Holnap megölöm az osztálytársam – ezt a bejegyzést írta be szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba. A rendőrök még este elfogták a 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

Meg akarta ölni

Egy Győr-Moson Sopron megyei fiatal készült arra, hogy végezzen egyik osztálytársával – írja a Blikk. A rendőrség munkatársai azonban ezúttal gyorsabbak voltak és még a tett előtt lekapcsolták a gyanúsítottat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Figyelt a TEK

Október 12-én délután arról tájékoztatta a TEK az illetékes hatóságokat, hogy egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára valaki angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A csetpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

Az információjelzést követően a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd azonosította a személyt. Ezt követően azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával, majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett, és még az este folyamán a fiút elfogta Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

Azonnal kihallgatták

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették.

Eljárás indult

A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

Következményei vannak a fenyegetőzéseknek

“A rendőrség ezúton hívja fel különösen a fiatalok figyelmét arra, hogy mind a közösségi térben, mind a különböző chatfórumokon tett bejegyzések következményeket vonnak maguk után. Felelőtlen, meggondolatlan kijelentéseket senki ne tegyen még az online térben sem! Számolni kell azzal, hogy egy esetleg könnyelmű bejegyzésnek is akár büntetőjogi vonzatai lehetnek” – írja a Police.hu.

Hétfői késelés

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, hétfőn Budapest 1. kerületének egyik középiskolájában késsel szúrt meg egy 18 éves fiú egy másikat hétfő délelőtt. A sérültet a mentők kórházba vitték, a késelőt a helyszínen elfogták.

Így történt a támadás

A Bors arról ír, hogy a 18 éves Bertold odalépett a barátnőjével a telefonján épp egy videót néző S. Samu mellé, majd minden előjel nélkül egy késsel többször nyakon szúrta.

Jobban van

A 18 éves Samut sebeit az orvosok összevarrták, és már a barátnője is bemehetett hozzá, sokkal jobban van – írja a Bors. A fiú most maga üzent a kórházból. A Instagram-szoriban nyugtatta meg ismerőseit, hogy már minden rendben van, emellett megköszönte az aggódó üzeneteket is.

Beteg lehet a támadó

A Ripost-nak nyilatkozott az egyik ott tanuló diák, azt mondta, hogy a 11. osztályos támadó Tourette-szindrómában szenved és sokszor észre lehetett venni rajta, hogy nem tudja kontrollálni a dolgokat, és állítólag hangokat is hallott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció