Vasárnap jobbára derült, napos, száraz időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a holnapi előrejelzésében. A szél sokfelé megélénkül, de jellemzően meleg, napos időnk lesz.

Lehet menni piknikezni

A hosszú, esős, zivatarokkal teli hét után vasárnapra kisüt a nap, és többnyire derült, napos lesz a vasárnap, írja az OMSZ.

Jön a felmelegedés

A vasárnapi sok napsütésnek köszönhetően napközben 19 és 25 fok is lehet, tehát mindenki, akinek van egy kis szabadideje, el tud menni kirándulni, biciklizni egy kicsit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajnalban hideg volt

A meteorológusok szerint a hőmérséklet 1 és 7 fok között alakult hajnalban, de a szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet. Mivel a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik.

Nem várható csapadék

Az időjárás-jelentés szerint csapadék nem várható, és az idő is csak estefelé kezd majd lehűlni. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn is napos időnk lesz

Hétfőn mindenhol napos, száraz idő fogadja a lakosokat, csak vékony fátyolfelhők szűrhetik időnként a napfényt. A délies szelet erős,, viharos széllökések kísérhetik – írja az Időkép.

Igazi nyári meleg

Hétfőn enyhébb lesz a hajnal, napközben pedig igazi nyári idő, 25-29 fok várható. Ez a meleg kitart majd a következő napokban is.

Kedden még melegebb lesz

A felmelegedést jelzi, hogy kedden tetőzik a meleg 25 és 30 fok közötti csúcsértékekkel. Jobbára derült, napos idő várható, élénk, északnyugaton erős déli-délkeleti széllel.

Szerdán már lehetnek záporok

Szerdán északkeleten ki fog tartani még a napsütés, azonban máshol felhősebb lesz az idő, amit záporok, zivatarok csúfíthatnak el. A kissé szeles időben délutánra 19-28 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön enyhe lehűlés

Csütörtökön már több helyen is lehet majd találkozni viharokkal, záporokkal. Északnyugaton erős, viharos lehet a szél. Pár fokot visszaesnek a maximumok, 17-23 fokig emelkedik a hőmérséklet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Budapest – Forrás: BudaPestkörnyéke