Két alkalommal sült el, azonban szerencsére nem sérült meg senki és a tettes is villámgyorsan elfogták, már a gyanúsítotti kihallgatására is sor került.

Eljárás indult

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást a terézvárosi rendőrök, miután péntek délelőtt bejelentés érkezett arról, hogy 11 óra körül a Nyugati téri villamosmegállóban valakire készer rálőttek – közölte oldalán a a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták nála

Az egyenruhások négy perc alatt elfogták a lövöldöző férfit,aki a nála lévő fegyverhez hasonlító tárgyat a rendőröknek átadta. Azonnal megállapították, hogy az eszköz egy vegyi anyagot tartalmazó, folyadéksugár kilövő eszköz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem ismertek az előzmények

A 43 éves férfit a 6. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eset során senki sem sérült meg. ​Arra nem tér ki a tájékoztatás, hogy milyen előzményei lehettek az ügynek, miért vette elő a férfi az eszközt.

Elszapordott estek?

Manapság a legtöbb plázában megtalálható valamilyen önvédelmi bolt, ahol könnyen hozzá lehet jutni ehhez hasonló eszközökhöz viszonylag gyorsan, így nem meglepő, hogy több ilyen esetről hallani hírt. Persze megjegyzendő, hogy a jog szerint általában minősített körülmény, ha valaki így követi el a bűncselekményt – akkor is, ha az nem minősül fegyvernek.

Gyorsan előkerülhet

Mivel szinte manapság majdnem olyan könnyű megvenni ezeket, mint bármi más mindennapos tárgyat, így nem csoda, ha az arra hajlamosak időként előveszik és használják akkor is, amikor nem kellene. E történt abban az esetben is, amelyről nemrégiben mi is hírt adtunk.

Agresszív férfi a kórházban

A nyáron pléldául a pesti Jahn Ferenc kórházban szabadult el a pokol egy ámokfutó miatt. a 48 éves elkövető, K. Zsolt részeg volt és korábban már volt dolga a törvénnyel, mert kiskorú veszélyeztetése miatt már volt büntetve.

Verekedett, majd tüzelt

Bement édesanyjához a kórházba, szóváltásba keveredett egy ott dolgozó orvossal, majd rátámadt. A dulakodás közben a férfinél lévő gáz-és riasztófegyver elsült. Az eset során senki nem sérült meg. A kiérkező rendőrök a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezt látta az egyik szemtanú

„Az anyukáját ment látogatni, és az ellátásával kapcsolatban nem volt elégedett valamivel, aminek hangot is akart adni, a haragját pedig az orvoson vezette le. Eleinte csak kiabált, aztán nekiesett a doktornak, lökdösődtek, majd a férfi egy gáz-riasztó fegyvert is elsütött” – mesélte a Blikknek egy szemtanú.

Máskor is támadtak vele

Szintén fegyverrel támadtak az idei év elején az 51-es úton egy fogadó előtt egy férfire. Az összetűzésben többen megsérültek, egy 44 éves kiskunlacházi férfi lőtt fejsérülést szenvedett. A kórházban kiderült, sebesülése életveszélyes. Az elkövetőket gyorsan elkapta a rendőrség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.