Az erzsébetvárosi rendőrök ismét elfogtak egy férfit, aki külföldi turistát károsított meg. A magyar fővárosban kikapcsolódásra és új élményekre váró áldozatot egy pénzkiadó automatánál támadták meg, és azon kívül, hogy lenyúlták a pénzét, még többször meg is ütötték.

Megütött egy turistát

Rablásról érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába május 4-én 23 óra után. A 7. kerületi Klauzál téren egy turista az ATM-hez lépett, majd a pénzfelvétel indítása után egy férfi fellökte, és több alkalommal megütötte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Húszezret visszaadott áldozatának

A dulakodást követően az elkövető fogta az automata által kiadott 200.000 forintot, majd a földön fekvő sértettet késsel fenyegette. A zsákmányból végül 20.000 forintot visszaadott áldozatának, és a helyszínről távozott. A megtámadott férfinek könnyű sérülései keletkeztek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azonosították a jómadarat

Az erzsébetvárosi rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Pétert. Kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen eset, amikor a 27 éves férfi vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Ellopta egy ittas ember okmányait  

A gyanú szerint három nappal később, május 7-én Budapest 7. kerületében, egy Holló utcai padon ülő ittas férfi ruházatát átkutatta, majd irattartóját személyes okmányaival ellopta.

Őrizetbe vették

A nyomozók B. Péterrel szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd május 15-én elfogták és előállították. Rablás bűntett, valamint kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Késsel fenyegetve követelt pénzt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy késsel fenyegetve követelt pénzt egy nőtől egy másik utas a 6-os villamoson tavaly szeptember 3-án 17 óra körül. Az asszony átadta pénzét, a tettes pedig leugrott a villamosról és elmenekült. A rablás során senki nem sérült meg. 

Felfegyverkezve elkövetett rablás

A 11. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei perceken belül elfogták a feltételezett elkövetőt. Az 50 éves B. Istvánnál megtalálták az elrabolt pénzt és a bűncselekményhez használt kést. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették.

Rendszeres ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közösségi közlekedési eszközök biztonságát, ezért rendszeresen tartanak ellenőrzéseket a frekventált járatokon. A 4-es 6-os villamos vonalát is figyelik, augusztus végén a megállók közelében fogtak el két körözött férfit, azon kívül néhány kisebb szabálysértéssel találkoztak a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció