A Margit körút 19-nél járt a 4-6-os villamos szombat délután, amikor a járművön két ember verekedett össze. Az incidens miatt a villamos nem tudott tovább közlekedni, visszafordították.

Összeakasztották a bajszukat

Szombaton 17 óra 49 perckor érkezett a bejelentés, hogy a 4-6-os villamoson a Margit körút 19. szám környékén két ember verekszik – írja BRFK sajtóosztálya. A kerületi rendőrök néhány perccel később már a helyszínen is voltak és elfogták, majd előállították a két verekedőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem járt a villamos

Az eset miatt körülbelül fél óráig nem járt a 4-6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között, illetve a 17-es villamos a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között. A villamosok 18:22-től újra a teljes vonalon közlekednek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudják, miért

Hogy mi miatt esett egymásnak a két ember a villamoson, azt egyelőre nem lehet tudni.

Verekedés a Széna térnél

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tavaly novemberben, hogy komolyabb verekedés volt egy budapesti villamoson. A 4-6-os villamoson a Széna tér környékén utazva hárman rátámadtak egy idősebb utasra.

Közbeavatkozott a sofőr

A Margit hídhoz érve a villamosvezető megpróbált közbeavatkozni, akinek azonnal nekiestek, őt is bántalmazták, megrugdosták. A Telex információi szerint az egyik támadónál kés is volt. 

Rendőrök a villamoson

A vezető segítségére az utasok közül egy nő sietett, a Margit híd budai hídfőjéhez már a rendőrök is kivonultak, ahol két nőt és egy férfit őrizetbe vettek.

Többen bejelentést tettek

A rendőrség azt írta: A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központja 2022. október 31-én 16 óra 20 perckor küldött járőröket a Budapest, II. kerületi Margit híd, budai hídfő megállóhelyhez, mivel onnan verekedésről érkezett bejelentés.

Idősebb utast bántalmaztak

Az egyenruhások egy percen belül a helyszínre értek, ahol két nőt és két férfit fogtak el, majd állítottak elő a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságára. Az eljárás adatai szerint a társaság két nő és egy férfi tagja szóváltást követően bántalmazta az egyik idősebb utast a villamoson, majd a férfi a villamos vezetőjét is megtámadta.

Hárman voltak

A 27 éves és 32 éves nőket csoportos garázdaság bűntett gyanúja miatt, valamint a 19 éves férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt is kihallgatták gyanúsítottként. Utóbbi gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Korábban is volt ilyen

Augusztusban beszámoltunk róla, egy három fős társaság kötött bele egy utasba a 3-as villamoson. A BRFK garázdaság vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Két nő és egy férfi zaklatni kezdett egy utast a 3-as villamoson Zuglóban, akit a férfi meg is ütött. A nő leszállt a villamosról, de a háromfős társaság követte és tovább zaklatták. Az eset még júniusban történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció