Ha eltévedünk, akkor is átmegyünk, ha piros a lámpa? Márpedig ezzel védekezett az a sofőr, aki elképesztő szerencsével úszott meg a minap egy tragédiát a 14. kerületben. Azonban a rendőrök figyelmét sem kerülte el az eset.

Nagyon közel volt

A Budapesti Autósok Közössége 2022. november 18-án osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt honlapján.  A november 17-én rögzített felvételen az látható, amint egy furgon kis híján összeütközik a szabályosan közlekedő, Csömör felől az Örs vezér tér irányába tartó HÉV-vel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Piros volt a fénysorompó

A zuglói rendőrök azonnal eljárást indítottak a felvétel láttán, kikérték az eredeti anyagot, majd néhány napon belül gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt. Az adatok szerint a férfi az általa vezetett furgonnal Zuglóban a Szentmihályi út – Kerepesi út kereszteződésénél lévő vasúti átjáró piros jelzése ellenére egyenesen áthaladt az érkező HÉV előtt. A baleset bekövetkezése csak hajszálon múlt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan elkapták

A videófelvételek alapján a 14. kerületi rendőrök közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A zuglói nyomozók azonosították a járművezetőt. A 27 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy piroson ment át a teherautóval. Azt mondta, hogy nem ismerte a környéket, és figyelmetlensége miatt nézte be a lámpát.
A férfi az ellene folyó eljárásban szabadlábon védekezhet. ​

Neuralgikus átjáró

A férfi még szerencsének mondhatja magát – nem úgy, mint az az autós, aki szemptemberben kanyarodott az érkező év szerelvény elé. Mint korábban beszámoltunk róla A vonat huszonöt méteren tolta maga előtt az autót. Szinte csak a szerencsén múlt, hogy egy gyalogos nem veszítette életét a történtek során.

Átrongyolt az átjárón

A felvételen látszik, hogy a HÉV menetrend szerint érkezett a megállóba, a HÉV-átjárón viszont ész nélkül megpróbált átrongyolni az elektromos luxus Mercedes sofőrje. Érthetetlen miért nem vette észre a pirosan villogó lámpát vagy a pár méterre érkező zöld szerelvényt.

Egy pillanat alatt történt a baj

A döbbenetes képsorokon az is jó látszik, hogyan gyűri a HÉV maga alá egy pillanat alatt a 25 milliós autót, majd annak roncsa miként tépi ki gyufaszál módjára a jelzőoszlopokat, amely mellett egy hölgy áll. A megálló végében ácsorgó hölgy lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett baja. Minden egy pillanat alatt történt. Elugrott az oszlopokat döntő, a Mercedes roncsát maga előtt toló HÉV elől.

Vészfékezés

Az is látszik, hogy minden porzik, majd a HÉV vészfékezéssel megáll, előtte a Merci roncsai, közben a másodpercekkel korábban elugrott hölgy ott áll döbbenten az utcasarkon és látja, hogy mit úszott meg.

Hihetetlen szerencse

A roncsban ülő 55 éves sofőrnek és 15 éves utasának hatalmas szerencséje volt, hogy egy ilyen baleset után nem lett súlyosabb sérülésük. A HÉV-en utazók közül nem sérült meg senki, mint ahogyan a gyalogos sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Könnyen így járhatott volna a furgon

És akkor lássuk a hátborzongató jelenetet

(Kiemelt képünk forrása BPIAutósok Youtube-oldala.)