Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A mentőszolgálat kórházba szállította az olaszul beszélő sérültet. Ketten meghaltak, öt embert pedig még most keresnek a Duna 20 kilométeres szakaszán.

90 ember keresi a túlélőket

90 ember 12 kishajóval keresi annak a hajóbalesetnek a túlélőit, amely szombat éjjel történt Verőcénél. Az eddig információk alapján egy szállodahajó ütközött egy kisebb hajóval, amelyen 8-an utaztak. Két holttestet már megtalálták, öt ember jelenleg is keresnek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Az őrtoronynál úszott ki

„A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van. A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat” – mondta a Telexnek Verőce polgármestere.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három helyen helyszínelnek

„A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra, hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is” – mondta Grauszmann György.

Összefogtak a helyiek

A polgármester az mondta, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.

Büntetőeljárás indult

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Ez a hajó okozta a balesetet

A baleset okozó a Ms. Heidelberg nevű szállodahajó volt. A 2004-ben épült, 2×1107 lóerős hajó 109,4 méter hosszú és 11,4 méter széles, befogadóképessége 110 fő, a legénysége pedig 35 főből áll. Mivel egy folyami hajóról van szó, vélhetően hosszabb útra készült Budapestről, de az egyelőre nem derült ki, mi lehetett a végcél.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ms. Heidelberg

Forrás: mahart.hu

A hajó oldala sérült

Az érintett szállodahajó Komáromnál állt meg, A vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. A folyamatban lévő nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért – tudatta a rendőrség. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ez is érdekelhet

Hajóbaleset Verőcénél: 12 hajóval 90 ember keresi a túlélőket, az egyik holttestet Budapestig sodorta a Duna

Kiemelt kép: a verőcei Duna-szakasz – Forrás: I love Dunakanyar