Tóth Verának és kedvesének, Pauli Zoltánnak is meg kell birkózniuk az energiaválsággal. A magas rezsiárak miatt komoly döntésre kényszerültek vendéglátóhelyükkel kapcsolatban.

Veszélyben a lakásétterem

A vidéki lakáséttermük veszélybe került, ezért változásokat vezettek be, hogy ne kelljen bezárniuk, mint már sok más vendéglátósnak korábban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magas rezsiárak

Tóth Verának és párjának a magas rezsiárak miatt arról kellett dönteniük, hogy bezárnak vagy a vendégeik segítségével valamilyen formában enyhítik a költségeiket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bejelentés a közösségi oldalon

A gasztro-szakember a közösségi oldalán írt arról, mi várható a közeljövőben palkonyai vendéglátó egységükben.

Energetikai felár

„Kedves Barátaink! A téli hónapokban (várhatóan márciusig) sajnos be kell vezetnünk egy rendkívüli „energetikai felárat” valamennyi szolgáltatásunkra – írta Pauli Zoltán.

A túlélés a cél

Mi nem szeretnénk árat emelni, nem szeretnénk bezárni, valahogy túl szeretnénk élni az előttünk álló még soha nem látott, rendkívül nehéz időszakot – tudatta terveiről a követőket.

Átmeneti megoldás

 „Ezt az átmeneti megoldást, ahogy a helyzet konszolidálódik (reméljük, mihamarabb), vissza fogjuk vonni. Köszönjük kedves megértéseteket” – szól a poszt.

Hálásak az együttműködésért

Tóth Vera és párja továbbra is nagyon hálás mindenkinek, aki meglátogatja az éttermet, így talán nem kell bezárnunk, mint ahogy nagyon sok vendéglátóegység teszi mostanában.

Nehéz döntések

Alaposan rá jár a rúd a hazai vendéglátósokra. 2020 elején a koronavírus miatt kerültek rendkívül nehéz helyzetbe, most pedig az emelkedő rezsiköltségek miatt kényszerülnek sokan nehéz döntést hozni.

Tömeges bezárások

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy néhány hét alatt több száz vendéglátóhely zárt be az országban a megugrott rezsiszámlák miatt. Átmenetileg még többen tehetnek lakatot a bejáratra. A legrosszabb esetben akár százezren is elveszthetik állásukat, ha a gázár a tavalyi többszöröse marad. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Vera. Fotó: archív