Az okok egyelőre nem ismertek, csupán annyit tudni, hogy a szerelvények nem közlekedtek a helyszínelés ideje alatt. Azonban nem tartott sokáig a hatósági intézkedés, mivel már a teljes vonalon járnak a metrók.

Rejtélyes baleset

Mentő és rendőrautó érkezett szombat kora délután a kettes metró Batthyány téri állomásához, ahol nem jártak a délután egy részén a szerelvények – írja a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Viszonylag hamar helyreállt a rend

Úgy tudják, gázolás történt, ezért nem járt a metró. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy a pótlóbusz nem érintette a Batthyány tér megállót, illetve a Deák Ferenc tér felé a Kossuth Lajos tér megállóhelyet. Nem sokkal hat óra után a cég ismét azt tudatta, hogy a szerelvények újra a teljes vonalon közlekednek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Borzasztó látvány

Amennyiben valaki beesik a szerelvény alá, az – érthető okokból – rendszerint sokkolja a többi utast. Ez történt abban a tavaly szeptemberi esetben, amelyről mi is hírt adtunk. Ekkor a 13. kerületben, a hármas metró Gyöngyösi utcai megállójában történt a baleset.

Megszólalt a szemtanú

„Gyöngyösi utcánál a pláza oldalán beugrott valaki. Sajnos pont láttam” – írta a Facebookon az egyik szemtanú. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók szabadították ki az áldozatot a szerelvény alól és segítettek a mentőknek a test kiemelésében.

Tavalyelőtt is volt itt egy baleset

2021 júniusában, szintén a Gyöngyösi utcai megállóban, elgázolt egy 30 év körüli férfit a metró. Az áldozat életveszélyes koponya-, mellkasi- és végtagsérüléseket szenvedett. A helyszínen stabilizálták az állapotát, de eszméletlen állapotban, lélegeztetve szállították kórházba.

Elvesztette az egyik lábát

A férfi túlélte a gázolást, ám az egyik lábát elvesztette. A budapesti tűzoltók az eset bekövetkeztekor védőruhában lementek a szerelvény alá, majd egy speciális hordágyra fektették az áldozatot, akik ezt követően átadtak a mentőknek.

Végezni akart magával

Mint kiderült, a férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a szerelvény elé, ami nem tudott olyan rövid időn belül lefékezni, hogy megakadályozza a balesetet. Amennyiben valaki véletlenül esik be, úgy a sínek közt húzódó életmentő árokba húzúdva nagy eséllyel átvészelheti a kritikus szituációt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt képünk illusztráció, MT/Bruzák Noémi.)