Lángra kapott egy markoló Érden, a Hattyú utcában, az ott található, hulladék átvételre kialakított ipari területen. Amire a helyi tűzoltók kiérkeztek, a munkagép szinte teljesen leégett, sőt a lángok átterjedtek a mellette lévő, szeméttel teli konténerre is, amiben mintegy 30 köbméter hulladék volt.

Kigyulladt egy markoló

Lángra kapott egy markoló Érden, a Hattyú utcában, az ott található, hulladék átvételre kialakított ipari területen. Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy amire az érdi tűzoltók kiérkeztek, a munkagép szinte teljesen leégett, sőt a lángok átterjedtek a mellette lévő, szeméttel teli konténerre is, amiben mintegy 30 köbméter hulladék volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szigetszentmiklósról jött a segítség

Ráadásul mivel vízhiányos volt a terület, ezért Szigetszentmiklósról kellett riasztani még egy vízszállító autót, hogy a lángokat megfékezzék. Miután ez megtörtént, a tűzoltók elkezdték a felizzott terület visszahűtését és a nagy mennyiségű szemét megbontását. Hogy mi okozhatta a tüzet, azt most még nem lehet tudni, tette hozzá a szóvivő az erdmost.hu-nak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A tűzeset helyszíne

Nagy volt a felfordulás

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy nagy volt a felfordulás szombat este Budapesten, a 15. kerületi Páskomliget utcában. A helyiek annyit láttak, hogy 3 tűzoltó-, 2 rendőr- és 1 mentőautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mint utóbb kiderült, tűz ütött ki az egyik tizedik emeleti lakásban.  

Egy embert kellett kimenteni

Mintegy tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek egy tízemeletes lakóház tizedik emeleti lakásának egyik szobájában szombaton este, a tizenötödik kerületi Páskomliget utcában. A lakásban egy lakó tartózkodott, akit a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak.

Egy vízsugárral oltottak

Az egységek egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – írta a Katasztrófavédelem. A munkálatok idejére az érintett épületszinten nem engedték meg a lakóknak, hogy elhagyják a lakásukat.

Őrjöngő ember

„A tizediken egy őrjöngő ember és dobál ki monitortól kezdve mindent az ablakon. Kiabál kifelé, hogy tűz van” – írta egy szemtanú a kerület egyik Facebook-csoportjában.

Felcsaptak a lángok egy raktárban

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy egy budapesti, 10. kerületi Fertő utcai raktárban felcsaptak a lángok. A 100 négyzetméteres könnyűszerkezetes épületben gumi- és műanyagalkatrészeket, -szerkezeteket és -bútorokat tároltak.

Eloltották

A Katasztófavédelem munkatársának közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kigyulladt egy markoló Érden. Fotók: erdmost.hu