Galambos Lajos némi huzavona után április utolsó napjaiban kezdte meg a rá jogerősen kiszabott büntetése letöltését, a cellasorig azonban a mai napig nem jutott el. A művészt az első bent töltött napja óta a fegyház egészségügyi részlegén kezelik és a legfrisseb információk szerint az állapota ennek ellenére is romlik. Galambos Lajos most már kizárólag kísérővel képes sétálni, egyedül el sem engedik.

Április végén vonult börtönbe

Ahogyan arról beszámoltunk, Galambos Lajos április 26-án kezdte meg a büntetése letöltését. A baracskai börtönbe vonult be, ám már akkor sem örvendett túl jó egészségi állapotnak. Akkor is mentővel vitték a börtönbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba került

Nem sokkal később már arról írtunk, hogy nincs Baracskán Mivel rosszabb lett az állapota, így a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui központi kórházába szállították át. Jogi képviselője akkor azt mondta, hogy bár pszichésen nincs gond Lajcsi állapotával, fizikailag nem viselte jól a börtönben töltött időszakot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Orvosi vizsgálatoknak vetették alá

A trombitaművészt alaposan kivizsgálták és alátámasztást nyert az, hogy miért is kértek halasztást Lajcsi büntetése letöltése kapcsán annak idején. Lajcsi jogi képviselője azt mondta, „több életmentőnek is nevezhető” műtét várhat ügyfelére, ha kikerül a börtönből. A vizsgálatok után azonban visszaszállították Galambos Lajost a baracskai börtönbe. Ott a gyengélkedőre került azon nyomban.

Keveset eszik

Állítólag amióta bevonult, alig eszik. Ennek a jogi képviselő szerint nem lelki, hanem egészségügyi okai vannak.

Megszakíthatják a büntetése végrehajtását

Elképzelhető, hogy meg fogják szakítani Lajcsi börtönbüntetését. Jogi képviselője ezt meglehetősen valószínűnek tartja. Azt mondta, az egyetlen kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni.

Tudomásul vette az ítéletet

Galambos Lajos egyébként 2022 decemberében tudta meg, hogy az áram, gáz és víz lopási ügye, továbbá vesztegetés miatt másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rá a bíróság. A népszerű zenész a közel hét évig tartó perben végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére tudomásul vette az ítéletet.

A cellasorig el sem jutott

Lajcsi immár három hónapja van börtönben, a cellasorig azonban még el sem jutott. A Ripost információi szerint azért, mert az állapota folyamatosan romlik. A zenész az első naptól kezdve egészségügyi részlegen van, folyamatos felügyelet mellett, amire sajnos egyre nagyobb szüksége van.

Sokkal rosszabb az állapota

A lap úgy tudja, hogy a körülbelül egy hónappal ezelőtti egészségi állapotához képest mostanra sokkal rosszabbul van, a részleget el sem hagyhatja kísérő nélkül. 

Kizárólag kísérővel tud sétálni

„Helyesek az értesüléseik, Galambos Lajos most már kizárólag kísérővel képes sétálni, egyedül el sem engedik. Kísérik a BV boltba, ahol vásárolhat, illetve az egészségügyi sétáin is mellette kell legyen valaki” – mondta a lapnak dr. Csontos Zsolt, a művész ügyvédje.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: TV2