Meghökkentő dologra lettek figyelmesek a járókelők péntek hajnalban Budapesten, a Nyugati környékén: egy fiatal lány mászott fel egy többemeletes épület falán.

Így történt

A nem mindennapi mutatványról felvétel is készült. A fiatal falmászó valószínűleg kizárta magát, és így akart visszajutni a lakásba. Az alábbi videón látszik, ahogyan a fiatal igyekszik fogást találni az erkély alján, de az, hogy a lány és a földről őt biztató barátnője végül sikerrel járt-e, nem tudni. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mutatjuk a videót:

Eszméletlenül feküdt

Ahogy írtunk róla ma, elképesztő dologról számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Posztjuk tanúsága szerint ugyanis egy 15 éves kamasz fiú mentette meg egy férfi életét Solymáron.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Solymári eset

„Tegnap délután Solymáron sétálva egy 15 év körüli fiú talált rá arra a 70 év körüli férfire, aki az utcán feküdt eszméletlenül. A fiatal megpróbálta megszólítani a beteg, aki nem reagált így az mentőt hívott” – kezdi bejegyzését az OMSZ, mely így folytatódott:

Telefonon kapta az utasításokat

„Mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést.”

Egy járókelő is segített

Mint írják ekkor egy idősebb járókelő felfigyelt az eseményekre és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit használtak is, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

Jöttek a mentők

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárta a posztot az OMSZ.

Bács-Kiskunban a rendőrök mentettek életet

Egy 27 éves nő akart véget vetni az életének Dunavecsén, a Duna-parton, de a járőrpáros szerencsére időben érkezett.

Bejelentés érkezett

Egy állampolgári bejelentés nyomán indult egy ismeretlen nő keresésére Tóth Attila Gábor zászlós – szabadszállási körzeti megbízott – és –Tóth György Gábor törzsőrmester – járőrparancsnok – Dunavecsén tegnap este. Valaki ugyanis értesítette a rendőrséget arról, hogy fültanúja volt az utcán egy beszélgetésnek, miszerint egy vele szemben sétáló hölgy azt mondta valakinek telefonba, hogy le fog ugrani a közelben lévő Pentele hídról.

Átfésülték a környéket

A szolgálatban lévő rendőrök komolyan vették a kapott információt, és átfésülték a környéket. Közben egy másik telefonhívás is érkezett a rendőrségre, és ennek segítségével már célirányosan a Duna mellett lévő gáthoz mentek az egyenruhások, ahol meg is láttak egy fiatal lányt a vízpart melletti padon ülve. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: Tények.hu