Nagy erőkkel keresnek egy férfit a rendőrök Budapesten, aki egy járókelő nyakából tépte le a nyakláncán lévő medált, az elkövetőről felvétel is készült.

Ismeretlen tettes

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Letépte a nyakláncot

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2023. április 24-én 14 óra 13 perc körül Budán, a Vend utca és a Muraközi út kereszteződésénél egy járókelő nyakából leszakította az aranyláncán lévő medált és elmenekült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, mutatjuk:

Ő az!

Ezt kéri a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Nem egyedi eset

Amint azt a BudaestKörnyéke.hu is megírta tavaly nyáron a Lehel téri piacon szúrta ki, a jellemzően idős áldozatait, majd követte őket és letépte a nyakláncukat.

Idős asszonyokat támadott meg

Az elkövető több, összesen három alkalommal az éppen hazaérkező idős asszonyokat támadta meg a társasház lépcsőházában, vagy liftjében. Két idős asszony nyakláncát kitépte a nyakukból, majd a zsákmánnyal elfutott, a harmadik nőt azonban cselekménye közben meg is lökte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Róla is készült akkor videó:

Kiemelt kép: Az elkövető – Forrás: police.hu