A Budapesti 10. és 18. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban eredményesen állította bíróság elé azt a 47 éves férfit, aki fényes nappal fosztott ki egy utcán alvó nőt. A bíróság a kifosztót 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Gondolkodás nélkül lopta el

A tényállás szerint a vádlott 2023. augusztus 23-án, délután, a 10. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton észrevett egy ittasan a földön alvó nőt és azt, hogy a válltáskája mellette hever a földön. A férfi odalépett a sértetthez, ellopta a táskáját, majd az Élessarok irányába távozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent láttak a kamerán keresztül

A kifosztó az elorzott táskából kivette a nő iratait, azokat eltette, a személyes holmikat tartalmazó táskát egy hulladékledobóba rejtette. A bűncselekményt a közterület-felügyelet munkatársa a térfigyelő kamerán keresztül észlelte, majd értesítette a rendőrséget és egy másik közterület-felügyelővel együtt felkutatták és a helyszín közelében visszatartották a terheltet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Bűnös

A kerületi ügyészség – a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő – férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság, váddal egyezően, kifosztás és közokiratokkal visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

A döbbenetes esetről felvétel is készült:

Nem egyedi eset

A fenti eset sajnos egyáltalán nem egyedi, a napokban épp itt, a BudaPestkörnyéke.hu oldalán írtuk meg, hogy a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 53 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt, a Liszt Ferenc téren, egy padon alvó férfitól ellopta az értékes mobiltelefonját. A bíróság a visszaeső vádlottat 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. 

Vitte a mobilját

A vád szerint a vádlott 2023. július 22-én, hajnalban, a 6. kerület, Liszt Ferenc téren észrevette az ittassága miatt a padon alvó sértettet. Az elkövető odalépett az alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a 150.000 forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. 

Mindent láttak

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlott cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták. A férfi az elfogását megelőző pillanatokban a bokorba dobta a sértett mobiltelefonját, amit azonban a rendőrök megtaláltak.

Gyorsított eljárás

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság, váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért – mint különös visszaesőt – 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

Hasonló eset a Teréz körúton

Szintén portálunk számolt be róla, hogy a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, ám valójában csak ki akarták használni, hogy a férfi erősen ittas, ugyanis miután felsegítették és egy közeli megállóba kísérték, kifosztották.

Jöttek a rendőrök

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a két férfi akcióját, majd a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök elfogták őket. A két férfinál meg is találták az elvett pénzt és a sörnyitót.

Mehetnek a börtönbe

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Mindent felvett a kamera

A döbbenetes kifosztásról egyébként felvétel is készült, amin jól látható, hogy a két tettes összebeszél, mielőtt segítséget színlelve odamennének a részeg férfihoz.

Nem sejtették

A videón továbbá az is látszik,h ogy egyikük felsegíti a férfit a földről, miközben a barátja a megtapogatja a kabátzsebét. A kifosztás is tökéletesen látható, bár a két férfi valószínűleg nem sejtette, hogy tettüket kamera rögzíti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet