A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el azzal a férfival szemben, aki 2023. augusztus 1-jén autójával a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, és többször a rendőrségi szolgálati gépjárműnek ütközött a forgalmas Pest vármegyei autóúton.

Filmbe illő jelenet

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok kedden délelőtt az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez az előzmény

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem foglalkozott senkivel

„Nem hiszem, hogy az a sofőr nézett bármit is, mert nagyon ment. Nem igazán volt tekintettel rendőrre vagy éppen másra” – mondta egy arra haladó szemtanú a Borsnak.

Fotó a helyszínről:

Itt állították meg a sofőrt

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Sportautó volt

„A rendőrautó eleje és a Merci eleje is meg volt zúzódva, ránézésre nem volt súlyos sérülés. De nagyon reméljük, hogy senki nem sérült meg a balesetben, csak anyagi a kár” – tette hozzá a másik szemtanú. aki azt is elmondta, úgy látta, a kocsiban sportülések vannak.

Nem olcsó

„Szerintem a kocsit külföldről hozták be, de úgy látszott, hogy sportüléses, dupla kipufogós, tehát valószínűleg megy, mint a veszedelem. Közel 200 lóerő környékinek saccolnám. Nem olcsó ez a típus, még ebben a nagyjából 10 éves évjáratban is körülbelül 5 millió forintba kerül”.

Körbevették a rendőrök

Nem volt rajta rendszám

A kocsin nem volt hátsó rendszám, emellett úgy tudjuk: a sofőrt már korábban eltiltották a vezetéstől. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy valaki megsérült-e az üldözés során, illetve, hogy a férfi miért menekült a zsaruk elől.

Ezt mondják a rendőrök

Mivel az ügyben rendőr is érintett, a Bors felkereste az illetékes hatóságot, a Központi Nyomozó Főügyészséget. „A megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat. A nyomozás kezdeti szakára figyelemmel azonban bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható” – válaszolták az eset után, ám azóta az ügyészség kiadott egy friss közleményt az ügy kapcsán.

200 km/óra

Abban azt írják a menekülő mercis esetenként 200 km/órával is hajtotta a kocsit, amivel a zsaruk elől menekült. Mint kiderült, a szemtanúk jól látták, a Mercedes alaposan összetört, ugyanis a menekülő férfi a rendőrautó előzése közben nekiütközött a szolgálati autónak, ami lesodródott a leálló sávba. Ezután a férfi a másik rendőrautóval került egy vonalba, aminek nekikormányozta az autóját. A rendőr azért, hogy elkerülje az ütközést fékezett, így az üldözött sofőr a kocsijával a beton sávelválasztónak hajtott, mely következtében az elkövető autójának bal első kereke kiszakadt, ezért a férfi kocsiját a leállósáv felé kormányozta.

Ordítozott a rendőrökkel

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre. A férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját.

Hivatalos személy elleni erőszak

Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az üldözés:

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Majer Attila, Prontvai Ádám