Eléggé rossz állapotban van az a belvárosi épület, amely évek óra üresen áll. A Veres Pálné Gimnázium melletti épület tetején a minap egy munkás sétált, azonban beszakadt alatta a tető. A hátborzongató esetről videó is készült.  

„Omlásveszély” az udvaron

A budapesti Veres Pálné Gimnázium diákjai mindennap az „omlásveszély” feliratot látják, amikor átmennek a sportpálya felé, ugyanis a tanulók az udvaron keresztül, a leromlott állagú épület előtt elhaladva közelítik meg a sportpályát – írja az RTL.hu.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évek óta üresen áll

A gimnázium egy több ezer négyzetméteres épületegyüttesben működik az V. kerület egyik legértékesebb részén, a Veres Pálné utca 36-38. szám alatt. Az összetartozó ingatlanok egyik részén működik a gimnázium a másik évek óta üresen áll.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Beszakadt a tető

A gimnázium által használt épületrész ugyan megfelelően karbantartott, de a tető már nagyon rossz állapotú. A lap birtokába jutott egy videó is az épület állapotáról: egy embert nem bírt el a tető és beszakadt.

Nem fedték be

A lyukat egy november közepén készült fénykép alapján azóta sem fedték be, óvintézkedésként viszont hálót feszítettek az épületszárny felső részére. Ennek a szerkezetnek kellene megfognia az esetleg lecsúszó tetőcserepeket is, az udvaron ugyanis semmilyen alagútszerű alátámasztás nincs. 

Videón, ahogy beszakadt a tető:

A 6. kerületben leszakadt egy társasház födémje

Videó készült a Jókai utcai tetőomlásról is, ami júniusban történt – mint ahogy arról mi is beszámoltunk. Itt leszakadt egy társasházi épület födémje. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik keresőkutyával vizsgálták át a romokat.

„Mintha bomba csapódott volna be”

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, 4-en sérültek meg a tetőomlásban, több autó teljesen szétroncsolódott. A baleset Budapest belvárosában, az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. A szemtanúk beszámolója szerint olyan robaj volt a környéken, mintha egy bomba csapódott volna be. 

Még épp sikerült elfutnia

Egy 50 méteres falrész zuhant rá az ott parkoló autókra és az utcán lévő emberekre. A Népszava videóján látható egy fiatal férfi, akinek az élete egy hajszálon múlott, csak utolsó pillanatban sikerült elfutnia a leomló törmelékek elől. Ő az utca túloldalára rohant, ahogy meghallotta a zajt. A legsúlyosabb sérüléseket egy balett táncos lány szenvedte el, aki a barátjával sétált el épp a ház előtt.

Életveszélyben volt

Tóth Nikolettet a nyáron súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, sokáig kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Az Operettszínház táncosát sokáig mesterséges kómában tartották, miután súlyos gerincsérülést szenvedett. 

Kártérítést kér a táncoslány

Ahogy arról mi is beszámoltunk, időközben a megsérült táncoslányt képviselő ügyvédi iroda is jelezte, hogy szintén van kártérítési igényük. Mivel építési területként a ház a kivitelezőhöz került, így őt is érintheti majd a dolog. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: részlet az RTL.hu videójából