A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 és egy 37 éves férfival szemben, akik tavaly novemberben, budapesti bevásárlóközpontokban sorozatjelleggel követtek el zseblopásokat, mobiltelefonokat és pénztárcákat loptak el. A videót a lopásokról a cikk végén találod!

Egy drága mobil volt az első

A vádirat szerint a fiatalabb férfi 2021. november 7-én egy 15. kerületi bevásárlóközpont étterem részénél, a szomszédos asztalnál ülő sértett széktámlára terített kabátzsebéből lopott el egy 210 ezer forint értékű mobiltelefont. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezután a 8. kerületben loptak együtt

A vádlottak a további öt, vád szerinti bűncselekményt már együtt követték el, mindegyiket egy 8. kerületi plázában. Az első esetben, 2021. november 17-én az egyikük egy nő kabátzsebéből észrevétlenül kiemelte a pénztárcáját a benne lévő okmányokkal, bankkártyával, és tízezer forint készpénzzel együtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Társa segített neki

Barátja ezalatt figyeléssel és takarással segítette a bűncselekmény elkövetését. A vádlottak ezután az ellopott bankkártyával még ugyanezen a napon több budapesti dohányboltban vásároltak, több tízezer forint értékben.

Két nappal később újra lecsaptak

2021. november 19-én, majd november 21-én a pláza egy-egy kávézójában zsebeltek ki két nőt. Az első esetben a sorban előttük álló sértett hátizsákjából egy 145 ezer forint értékű mobiltelefont loptak, a másik nő táskájából pedig egy pénztárcát vettek el. A tárcában talált bankkártyával ezután egy trafikban összesen 13 ezer forint értékben vásároltak.

Ismét vártak néhány napot, majd újra visszamentek a plázába

2021. november 23-án a pláza étterem részénél a szomszédos asztalnál ülő férfi széktámlára terített kabátzsebéből egy kb. húszezer forint értékű mobiltelefont emeltek ki, miután azonban látták, hogy a telefon képernyője törött, azt visszatették a sértett kabátzsebébe.

Mást loptak el helyette

Ezután felálltak, és egy másik asztalhoz léptek, ahol az egyikük útbaigazítás kérés ürügyén elterelte a sértett figyelmét, miközben a társa eltulajdonította a férfi asztalon lévő pénztárcáját, a benne lévő értékekkel együtt.

Mindkét férfi volt már büntetve

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két, büntetett előéletű férfit üzletszerűen, zsebtolvajlás útján, több esetben közokirat, valamint készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopások bűntettével, illetve vétségével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja.

Börtön várhat a tolvajokra

A kerületi ügyészség mindkét vádlott esetében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlottak letartóztatásban vannak.

Videó is készült a lopásokról

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen két zsebelés látható, az egyik a XV. kerületi bevásárlóközpont étterménél, a másik pedig a VIII. kerületi pláza egyik kávézójánál.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videó:

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából