Az elmúlt napokban sorozatos betörések történtek Biatorbágyon és Pátyon. A környező települések polgárőrei riasztották a lakosságot, hogy nagyon vigyázzanak, bárkihez betörhetnek. Többen tudni vélik, hogy kik lehetnek a tettesek és a Facebookon egyre több a gyanúsított is. Biatorbágy és Páty környékén érdemes résen lenni!

A Biatorbágyi Polgárőrség Facebookos oldalán június 26-án jelent meg a hír, amely arról szólt, hogy előző nap délután Biatorbágyon a Zsigmond király utcában betörés történt. Arra kérték a lakosságot, hogy minden gyanús autó rendszámát írják fel és amíg nem kapják el a betörőket, kiemelt rendőri jelenlét lesz a településen.

Azt is írják, hogy nem ez volt az első eset, a korábbi betörések időpontjai délelőtt tíz és este hat, valamint éjfél és hajnali négy között voltak.

A közösségi oldalon elérhető hozzászólások alapján szinte minden és mindenki gyanús már a környéken élőknek, különösen a munkásszállók jelenthetnek veszélyt a biztonságra.

A biatorbágyi polgárőrök szerint a munkásszállók már évtizedek óta gondot jelentenek Biatorbágyon is. “Garázdaságok, verekedések és még sorolhatnánk milyen jogsértések melegágyai. Reméljük, hogy a közeljövőben ezen a téren is sikerül valamilyen pozitív eredményt elérnünk. Sajnos ez nem csak a Rendőrségen múlik, pláne nem rajtunk. Itt az Önkormányzatnak kell majd hatékonyan fellépni.” – írják.

Július 28-án, vasárnap hajnalban ismét betörés volt a környéken. A Biatorbágy melletti Pátyon lendültek akcióba a tolvajok. A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál, hivatalosan nem megerősített információi szerint az egyik betörőt az udvaron, a másikat a házban lepték meg a tulajdonosok, ezért gyorsan elmenekültek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább nem támadtak a betörők, hanem eliszkoltak.

A környék rendőreinek, polgárőreinek és az ott élőknek mindenesetre feladták a leckét a tolvajok. Alapvető tanács, hogy napközben semmit se hagyjunk nyitva, így elkerülhetjük a besurranós tolvajokat. Akinek van riasztója éjszakára is élesítse be, hogy az esetleges behatolástól megszólaljon. Fontos, hogy a szomszédok figyeljenek egymásra, és ha a másik portáján szokatlan dolgot észlelnek, hívják a tulajdonost, a rendőrséget vagy a polgárőröket.

“Biatorbágyon egyébként a vagyon elleni bűncselekményeket elkövető személyek lakhelye 95%-ban nem Biatorbágy. Ez azt jelenti, hogy ha lenne lehetőség rá és bezárhatnánk a munkásszállókat, továbbá kapukat tehetnénk a közigazgatási határokra, szinte nem is lenne vagyon elleni bűncselekmény, a lassan 15.000 lakost meghaladó Városunkban. Szerintünk ez jól tükrözi a több mint két évtizedes ifjúsági bűnmegelőzési munkát, valamint a lakosság és a helyi rendfenntartók közös munkáját” – írják a Biatorbágyi Polgárőrök.

A budapesti agglomeráció legveszélyesebb települései – friss betörési toplista

Kiemelt kép: illusztráció