A tököli Duna-szakaszon vasárnap kiemelték a néhány nappal ezelőtt elsüllyedt 30 millió forintos Tesla elektromos autót. Mint kiderült a tulajdonos éppen eladásra vitte volna a járgányt, amikor az váratlanul a Dunába gurult és bugyborékolva elsüllyedt. A mentésről készült videót és képeket a cikkünk alján nézheted meg.

Kiemelték a Teslát

Vasárnap sikeresen kiemelték a Dunából a Tökölnél elmerült Tesla gépjárművet. „A munkálatok során szerencsére minden a tervek szerint alakult. A megtalálás helyszínéhez közel a partra vonszoltuk kézi eszközökkel, majd a tököli komp segítségével elszállítottuk és a tulajdonosnak átadtuk. A kiemelés teljes költségét a tulajdonos állta.” – írják a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsüllyedt a 30 milliós autó

Nem mindennapi pillanatokat örökített meg néhány nappal ezelőtt egy tököli fiatalember. A helyi kompkikötőben egyszer csak azt vette észre, hogy a Dunába csúszik, majd szép lassan, bugyborékolva elsüllyed egy 30 milliós luxus elektromos autó, egy Tesla. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljesen elmerült a vízben

Szóltak a katasztrófavédelemnek, akik azonnal riasztották a szigeti tűzoltókat, ám míg az egység a helyszínre ért, az autó teljesen elmerült a vízben. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárral és szonárral is kereste a járművet, végül a parttól öt méterre bukkantak rá.

Nem tudta, hogy mikor indul a komp

A luxusautó tulajdonosa elmondta, miért gurult a méregdrága luxusautó a vízbe. Így fogalmazott: „A Tesla a kompátkelőnél gördült a folyóba, miközben körbe akartam kérdezni az ott lévőket, mikor indul a komp.” – nyilatkozta a férfi.

Kiengedte a féket az autó

Állítása szerint az autó magától dobta ki a parkoló módot, vagyis a fékezést. Egyébként állítólag éppen azért akart átkelni a Dunán, hogy eladja a Model X-et. Vélhetően nagyon nem volt elégedett a kocsijával.

Vacakolt a 30 millás autó

Egy másik olvasó is szemtanúja volt az esetnek, a két beszámoló nagyjából egybe is vág: “Az úr állítása szerint már útközben is kidobálta a D sebességből N be (üresbe). Valószínűleg most is kidobta üresbe, és ezért gurulhatott vízbe. 

Eladta volna már a tulaj

Információink szerint az autó céges autó volt. Mivel a tulaj nem volt maradéktalanul elégedett a méregdrága elektromos autóval szerette volna eladni, ezért is akart átkelni a Duna másik partjára.

Nem lesz könnyű eladni

A folyóba gurult Tesla 300-400 métert úszott a vízen, majd teljesen elmerült. Az alábbi képeken és videón is látszik, hogy a víz teljesen ellepte az autót. Egy elektromos autóban nem biztos, hogy akkora kárt okoz a víz, mint egy robbanómotorosban, ahol a kipufogón keresztül a motor belső része is vizes lesz, azonban az elektromos motoroknak és az akkunak bizonyára nem tett jót a víz.

Árvizes autók

Nyugat-Európából rendszeresen hoznak be úgynevezett árvizes autókat. Ezek a járművek egy-egy hasonló elázás után is működőképessé tehetők, de soha nem lesznek már olyanok, mint korábban. Leginkább arról lehet őket megismerni, hogy feltűnően jó áron kínálják őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a mentésről készült videó

Ezek pedig a mentésnél készült fotók

Kiemelt kép forrása: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat