Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, a tököli kompkikötőnél a Dunába gurult egy 30 milliós Tesla Model X elektromos autó. Most előkerült a tulaj és elmesélte mi történt pontosan.

Elsüllyedt a 30 milliós autó

Nem mindennapi pillanatokat örökített meg néhány nappal ezelőtt egy tököli fiatalember. A helyi kompkikötőben egyszer csak azt vette észre, hogy a Dunába csúszik, majd szép lassan, bugyborékolva elsüllyed egy 30 milliós luxus elektromos autó, egy Tesla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen elmerült a vízben

Szóltak a katasztrófavédelemnek, akik azonnal riasztották a szigeti tűzoltókat, ám míg az egység a helyszínre ért, az autó teljesen elmerült a vízben. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárral és szonárral is kereste a járművet, végül a parttól öt méterre bukkantak rá.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nem ült benne senki

Az autóban senki sem tartózkodott, amikor a vízbe gurult, a tulajdonosa pedig azt mondta, a saját költségére hozatja majd felszínre. Nagy kérdés, mi történhetett, hogyan került a vízbe a Tesla? Akkor arra gyanakodtunk valamilyen műszaki probléma miatt gurulhatott a Dunába.

Nem tudta, hogy mikor indul a komp

Igazunk, volt, ugyanis a luxusautó tulajdonosa a Totalcar.hu oldalon elmondta, miért gurult a méregdrága luxusautó a vízbe. Így fogalmazott: „A Tesla a kompátkelőnél gördült a folyóba, miközben körbe akartam kérdezni az ott lévőket, mikor indul a komp.” – nyilatkozta a férfi.

Kiengedte a féket az autó

Állítása szerint az autó magától dobta ki a parkoló módot, vagyis a fékezést. Egyébként állítólag éppen azért akart átkelni a Dunán, hogy eladja a Model X-et. Vélhetően nagyon nem volt elégedett a kocsijával.

Vacakolt a 30 millás autó

Egy másik olvasó is szemtanúja volt az esetnek, a két beszámoló nagyjából egybe is vág: „Az úr állítása szerint már útközben is kidobálta a D sebességből N be (üresbe). Valószínűleg most is kidobta üresbe, és ezért gurulhatott vízbe. 

Eladta volna már a tulaj

Információink szerint az autó céges autó volt. Mivel a tulaj nem volt maradéktalanul elégedett a méregdrága elektromos autóval szerette volna eladni, ezért is akart átkelni a Duna tulsó partjára.

Nem lesz könnyű eladni

A folyóba gurult Tesla végül 300-400 métert úszott a vízen, majd teljesen elmerült. Miután a katasztrófavédelem kiemelte az autót a folyóból végképp nem lesz könnyű eladni a járgányt, hiszen egy vízzel elöntött autóval rengeteg probléma szokott lenni.

Az utassal együtt elmerült a Dunában

Három évvel ezelőtt, 2019 nyarán a nagymarosi révnél csúszott a Dunába egy autó. Akkor a sofőr kiszállt és talán nem megfelelően húzta be a kéziféket, ezért a jármű a benne ülő mozgássérült utassal együtt elmerült a folyóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesla a Dunában – Forrás: Facebook/Tököli közügyek/Fekete Erik