A Dunába csúszott egy 30 milliós luxusautó a tököli kompkikötőben. Az elektromos autó teljesen elsüllyedt, szerencsére nem ült benne senki. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai búvárral és szonárral is keresték a járművet, végül a parttól öt méterre bukkantak rá.

Elsüllyedt a 30 milliós autó

Nem mindennapi pillanatokat örökített meg egy tököli fiatalember. A helyi kompkikötőben egyszer csak azt vette észre, hogy a Dunába csúszik, majd szép lassan, bugyborékolva elsüllyed egy 30 milliós luxus elektromos autó, egy Tesla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen elmerült a vízben

A katasztrófavédelem azonnal riasztotta a szigeti tűzoltókat, ám míg az egység a helyszínre ért, az autó teljesen elmerült a vízben. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárral és szonárral is kereste a járművet, végül a parttól öt méterre bukkantak rá.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem ült benne senki

Az autóban senki sem tartózkodott, amikor a vízbe gurult, a tulajdonosa pedig azt mondta, a saját költségére hozatja majd felszínre. Nagy kérdés, mi történhetett, hogyan került a vízbe a Tesla?

Nem volt megfelelően rögzítve

Mivel az autóban nem ült senki, vélhetően a jármű nem megfelelően volt rögzítve a komp rámpájához vezető lejtőn és az autó a vízbe csúszott. Korábban is történt már ilyen eset, de akkor tragédia lett a vége.

Az utassal együtt elmerült a Dunában

Három évvel ezelőtt, 2019 nyarán a nagymarosi révnél csúszott a Dunába egy autó. Akkor a sofőr kiszállt és talán nem megfelelően húzta be a kéziféket, ezért a jármű a benne ülő mozgássérült utassal együtt elmerült a folyóban.

Esélye sem volt

Az autóban ragadt 39 éves férfinak esélye sem volt, egy kétségbeesett felkiáltás volt az utolsó mondata, mielőtt belefulladt volna a Dunába. Testvére Budaörsön lakott, elvették a jogosítványát és eljárást indítottak ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Csak egy pillanatra hagyta ott az autót

Az autó tulajdonosa akkor ezt mesélte: „Vacsorázni mentünk a kikötőbe. A kocsival leparkoltam a komp bejáratnál, és beszaladtam, hogy megrendeljem a büfében az ételt. Csak két tál kaját és egy kávét kértem ki. Ám mire kimentem, a kocsi már orral a vízben állt – mesélte megrendülten Csaba.

Rettenetes volt látni

„Ketten is a segítségemre siettek: együtt feszegettük az ajtót, próbáltuk kiszedni az öcsémet, de nem ment! Rettenetes volt látni, ahogy Zoli dermedten ült, és miután felfogta, hogy mi történik, annyit mond: basszus.

Pillanatok alatt megtelt vízzel

A férfi elmondta, Zoltán hosszú ideje szenvedett sclerosis multiplexben és epilepsziában, így mozgáskorlátozott volt: kerekesszékkel tudott közlekedni. Csaba szerint miután az egyik segítő kinyitotta a hátsó ajtaját, a járgány pillanatok alatt megtelt vízzel. A férfi szerint testvére elképesztő akarása vezethetett a tragédiához: az öccse rendszeresen azzal tette próbára önmagát, hogy megpróbálta behúzni vagy kiengedni a kéziféket. Ha ez sikerült neki, akkor nagyon örült, hogy engedelmeskednek neki a végtagjai. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesla a Dunában – Forrás: Facebook/Tököli közügyek/Fekete Erik