A kocsi akkor válhatott irányíthatatlanná, amikor a sofőrje egy másik autót akart megelőzni nagy tempóval.

A baleset körülményeiről

A bal oldala súlyosan megrongálódott annak a fekete színű gépkocsinak, amelyik egy villanyoszlopnak ütközött szombat este Pilis település külterületén. Az autónak két kereke is defektes lett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áramszünet volt a környéken

A villanypózna, aminek az autó nekicsapódott, kettétört. A tűzoltókat két helyről is riasztották a balesethez. A villanyoszlop helyén csak egy csonk maradt, a felsővezeték leszakadt, így órákon át áramszünet volt a környéken.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyilatkozott a katasztrófavédelem szóvivője

“Lesodródott az útról és favillanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombaton este a 4-es főút 48-as kilométerénél, Pilis közelében” – summázta a történteket a Tények számára Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, a A Nyáregyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai, valamint a monori hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

Ezt tették a lánglovagok

A tűzoltók áramtalanították az autót. Ezt követően a járművet átvizsgálták, és a helyszínt biztosították.

Hatalmas csattanás után elment az áram

Az egyik környéken lakó személy azt mondta a TV2-nek, hogy egy nagy csattanást hallottak, ezt követően minden lámpa kialudt. Amikor kimentek az utcára, hogy megnézzék, mi történt, akkor eszméltek rá, hogy egy autó kidöntötte a villanyoszlopot.

Kiderült, ki vezette az autót

A járművet egy 25 éves helyi lakos vezette. A Tények információi szerint éppen meg akart előzni egy másik autót. A sofőr azonban túl gyorsan ment és elvesztette uralmát a kocsija felett, ez vezetett a balesethez.

Kirepült az autóból

A fekete autó sofőrjének a biztonsági öve a Tények szerint nem volt bekötve. A fiatalember a baleset bekövetkezésekor kirepült az autóból. A kiérkező mentők kórházba szállították.

Megszólalt Győrfi Pál is

Az OMSZ szóvivője elmondta, a fiatalember eszméleténél volt, amikor a monori esetkocsi kiérkezett a helyszínre. Fájlalta a bokáit, a hátát és a lapockáját is. Ellátták a helyszínen, majd traumatológiai központba szállították. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tények riportja az esetről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu