Velencén A Titkos kert virágkóstolóval várja a vendégeket. A túrakedvelőknek a fóti Somlyó tanösvény és az Öreg tó kínál kellemes kikapcsolódást. Este Telkiben Berecz András és barátai síppal, lanttal és vetített képekkel varázsolják el a közönséget.

Virágkóstoló A Titkos kertben, Velencén

Van egy csodaszép kert Velencén, amely időről-időre megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Augusztusban több alkalommal, vasárnap reggel is virágkóstoló programra kerül sor, amely keretében a látogatók megtekinthetik a csodás-árnyas magánkertet, majd Halmos Monika fitoterapeuta vezetésével ehető virágokat és virágokból, virágokkal készült finomságokat kóstolhatnak.

Látogatható magánkertben

Ünnepi pezsgős reggeli, rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Virágos irodalommal

Közben előkerül egy kicsit a virágos irodalom: mert a regények is tartogatnak remek történeteket, drámába ágyazott virágos recepteket – virágos és kerti irodalom Alphonse Karr kis francia kertjétől az emigrációban író Hock János lelkész virágmeséin át egészen a kortárs Virágzabálókig. Előzetes jelentkezés szükséges.

Fóti Somlyó tanösvény

Kilátás a Somlyóról dunaipoly.hu

Tanösvény lepkék nyomán

A Budapesttől 25 km-re lévő Fóti-Somlyó valóságos hegy látszatát kelti a Gödöllői-dombvidék peremén. A 3500 m hosszú kör vonalvezetésű tanösvény a Fáy-présház mellől indul, s a lepkés állomásjelzést követve 2,5 óra alatt bejárható. A kék lepke jelzést kell követni, amelynek ihletője a Somlyó legféltettebb kincse, a fóti boglárkalepke.

Pihenés az Öreg tó partján

A túra végén megpihenhetünk az Öreg tó partján, ami a horgászoknak igazi paradicsom, a kirándulóknak jó uzsonnahely.

Síp és lant Telkiben

Berecz András és barátai lépnek fel augusztus 8-án este 20.30-tól Telkiben, a Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtárban. Ez a műsor az ógörög írott műveltségből, és az újgörög népművészetből merít. Barlanglakó nimfák ezeréves meséi és az attikai barlangokban bujdosó Davelis betyárról szóló népdal így sodródnak egymás mellé.

Berecz András és barátai

A műsor vetített képes „illusztrátorai”: Giorgione, Tiziano, Botticelli, Caravaggio, ógörög tálak, kancsók, amforák. Műsorunkkal az európai műveltség egyik fő ágához igyekszünk közel férkőzni, a közönséggel együtt hajtásait vizsgálni, virágait csodálni – írják a szervezők.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ bereczandraseloadomuvesz