Továbbra is Vidnyánszky Attila lesz a Nemzeti Színház vezérigazgatója, annak ellenére, hogy novemberben lemondott. A napokban lezárult a rendőrségi vizsgálat a Rómeó és Júlia című előadáson történt baleset miatt.

Visszavonta a lemondását

„A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit sem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amelyet elfogadtam” – közölte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán.

Maradandó sérülést szenvedett

A napokban írtunk arról, hogy maradandó sérülést szenvedett Horváth Lajos Ottó, miután előadás közben lezuhant a Nemzeti Színházban. Amint arról többször beszámoltunk, november közepén, a Rómeó és Júlia előadása közben ért súlyos baleset két színészt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindkét színészt megműtötték

A helyszínre több mentőautó érkezett. Horváth Lajos Ottót és Szász Júliát kórházba szállították. A Semmelweis Egyetemen mindkettőjüket megműtötték. A baleset után néhány nappal pedig az is kiderült, hogy felépülésük akár fél évig is eltarthat. A legújabb információk szerint Horváth Lajos Ottó egyik keze sérült meg, miután az esésnél beletenyerelt egy reflektorba, amelynek a szilánkjai a csontjáig hatoltak, érintve az inakat, izmokat és ízületeket. 

Maradandó sérülései vannak

„Nagyon megviselték a történtek, látszik, hogy meg van rogyva. Lelkileg még nem tudta feldolgozni a történteket. Még mindig mardossa a bűntudat, magát hibáztatja a baleset miatt, és aggasztja, hogy képes lesz-e ugyanúgy dolgozni, mint korábban. Az orvosai egyelőre nem tudják megmondani, mennyire tudja majd a kezét használni, de félő, hogy soha nem lesz már a régi” –  mondta a Blikknek a színész egyik kollégája.

Le kell mondania szerepeiről?

Ottónak jelenleg számos szerepe van a Nemzeti Színházban, de ha a sérülése maradandó, ezeket már nem tudja majd ugyanúgy eljátszani, mint azelőtt.

Szász Júliát többször műtötték

Szász Júlia, a baleset másik sérültje, több műtéten esett át. Ő az eset után két héttel újra kórházba került, ahol egy újabb beavatkozást végeztek rajta. Azóta otthonában lábadozik.

Vizsgálat indult

A baleset miatt a rendőrség is vizsgálatot indított.  a vezérigazgató pedig felajánlotta lemondását, ám azt Csák János nem fogadta el akkor. Közvetlenül a baleset után lebontották a Rómeó és Júlia díszletét, amelyet csak napokkal később, a vizsgálatra való tekintettel építettek vissza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: