A tűzijáték után menesztették

Itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy az elmaradt augusztus 20-i tűzijáték miatt menesztették Horváth Gyula, főmeteorológust, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy ismét az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra dolgozik

Mindez egyébként az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapjáról derült ki, ugyanis, ha valaki a weblapon nézelődik, akkor hamar kiszúrhatja, hogy elnöki főtanácsadóként visszatért az intézményhez a korábban menesztett Horváth Gyula. A korábbi elnökhelyettest az augusztus 20-i elmaradt tűzijátékot követően menesztette még Palkovics László, Radics Kornélia elnökkel egyetemben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elnök nincs

Elnöke egyébként azóta sincs a szolgálatnak, így Horváth Gyula most egy nem létező elnök elnöki főtanácsadója, de információk szerint pontosan ugyanazt csinálja, mint az elbocsátása előtt, írja a Telex.

Palkovics rúgta ki őket

Az elnök és az elnökhelyettes korábbi elbocsátását egyébként Palkovics László azzal indokolta anno, hogy a menesztettek nem rendelkeznek megfelelő kompetenciákkal. Helyükre akkor, ideiglenesen Hanyecz László közgazdász került, aki egyébként papíron nem is rendelkezik meteorológiai végzettséggel.

Szükség van rá

A Telex egyébként megkereste Horváth Gyulát az ügy kapcsán, aki elmondta, hogy az OMSZ kereste meg őt a menesztést követően, mert állításuk szerint szükség van rá, így október 1-tl ismét a szervezetnél dolgozik.

Berendelték őket

Horváth Gyulát egyébként úgy bocsátották el augusztusban, hogy háromhetes szabadságáról tért éppen vissza, amikor is augusztus 22-én berendelték a Technológiai és Ipari Minisztériumba, ahogy Radics Kornéliával együtt megtudták: menesztik őket.

Nem volt előjele

Horváth korábban arról is beszélt, semmi jele nem volt annak, hogy a kormány elégedetlen lenne a szolgálat jelentéseivel. Hovatovább, 2020-ban az Országos Meteorológiai Szolgálat 150. születésnapján maga Orbán Viktor írt egy levelet, amelyben gratulált és megköszönte a munkájukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Kirúgták az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőit, mert augusztus 20-án elmaradt a tűzijáték és az eső is

Kiemelt kép: OMSZ – Forrás: Google Maps