Szájer Józseftől az utolsó kinevezését is visszavonták, így a szexbotrányba keveredett, korábban az Európai Parlament képviselőjeként tevékenykedő, Fideszből kilépett politikus immár nem szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) címzetes egyetemi tanárjai között. Szájer tavaly novemberben vett részt egy brüsszeli homoszexuális orgián. Amikor megérkeztek a rendőrök, egy ereszcsatornán keresztül próbált meg távozni, a hátizsákjában drogot találtak. A volt fideszes nagyágyúnak szinte minden címéről le kellett mondania.

Drog a táskában

Mint ahogyan azt korábban a BudapestKörnyéke is megírta, Szájer József, egykori fideszes Európa Parlamenti képviselő több tisztségéről lemondott, miután 2020 novemberében állítólag alsónadrágban egy ereszcsatornán akart meglépni egy homoszexuális orgiáról, droggal a táskájában. A botrányt követően a Fidesz alapítója és 2004 óta európai parlamenti képviselője lemondott EP-mandátumáról és a pártjából is kilépett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Megvált a diplomata útlevelétől is

A szexorgiát követően Szájer szinte minden címétől megvált, köztük a diplomata útlevelétől is. A Külügyminisztérium korábban azt közölte, hogy Szájer József, a jogszabályoknak megfelelően leadta diplomata útlevelét.

Egy címe megmaradt a botrány után is

A botrány utáni napokon sorra mondott le Szájer József a titulusairól, azonban a címzetes egyetemi tanári kinevezése megmaradt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Úgy tűnt, ez a kinevezés megmarad, azonban vasárnap ezt is elvették tőle – írja a Telex.

A járvány miatt nem hoztak eddig döntést

Az NKE korábban azzal indokolta azt, hogy nem vették le Szájert a címzetes tanári kinevezettek listájáról, hogy a cím odaítéléséről döntő egyetemi szenátus a koronavírus-járvány ideje alatt csak online tart üléseket. Márpedig az ehhez hasonló „személyi kérdésekben ilyenkor nem hozhatnak döntést, így a legközelebbi ülés napirendjére sem kerülhet a kérdés”. Emiatt Szájer még hónapokig fent volt az egyetem címzetes egyetemi tanárainak listáján.

Leszedték a nevét

Az NKE friss listáján azonban már nem szerepel a botrányba fulladt politikus neve, aki most már nem címzetes egyetemi tanára az NKE-nek. Ezek alapján a szenátus mégis megoldotta, hogy a járvány idején visszavonják Szájer kinevezését.

Hazúg politikus

Világraszóló botrány lett a Szájer-féle szexpartiból. A világ vezető hírportáljain, televízióiban a Fideszen csámcsogtak, hogy az egyik legfontosabb pártemberük, a melegeket háttérbe szorító magyar alkotmányt szövegező EP-képviselőjük teljesen más életet él, mint amit képviselt.

Orgia a magánlakásban

A brüsszeli rendőrség a kijárási korlátozások be nem tartása miatt csapott le a szexpartira, amelyen 25 meztelen férfi vett részt, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő – akiről ma már az egész világ tudja, ki volt az.

Alsógatyában az utcán

Szájer József amikor meglátta a rendőröket felkapta a gatyáját és az ablakon keresztül egy ereszcsatornán próbált elmenekülni, de nem sikerült neki. Droggal a hátizsákjában, hiányos öltözékben – állítólag egy szál alsógatyában – kapták el az utcán a rendőrök.

Orbán Viktor levette róla a kezét

Szájer József a balhé után két nappal később, november 29-én lemondott a mandátumáról. Akkor fáradtsággal indokolta a döntését, mindenkit hülyének nézett, azt hitte, soha nem derül ki, hogy droggal a hátizsákjában fogták el az utcán. Miután Orbán Viktor is védhetetlennek minősítette Szájer cselekményét, sorra vesztette el a kinevezéseit, elismeréseit, a mai nappal pedig a címzetes egyetemi tanári rangját is megvonták tőle. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Szájer József – Forrás: MTI/Genevieve Engel