Magyarországon soha nem látott minimális szavazatkülönbség alakult ki a főpolgármester-jelölti versenyben. Karácsony Gergely hibahatáron belül győzött, Vitézy Dávid bejelentette: újraszámolást kér, mert 20 ezernél is több érvénytelen szavazatot adtak le. Meglepő, hogy Karácsony Gergely hajnalig nem állt a nyilvánosság elé.

Nem úgy alakultak a dolgok

Karácsony Gergely magabiztos győzelemre számított, de nem jött be a papírforma, ahogy Vitézy Dávidnál sem Szentkirályi Alexandra visszalépésével. Gigászok harcát láttuk, eredmény nélkül. Éjjel egy után még Orbán Viktor is úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy nem tudta megnevezni a főpolgármestert. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Újraszámolást kér Vitézy

Éjjel kettő körül Vitézy Dávid az LNP és a Fidesz támogatott főpolgármester-jelölt nyilvánosság elé állt és bejelentette, hogy a szavazatok újraszámolását kéri. Azt is elmondta, hogy kereste telefonon Karácsony Gergelyt, de nem érte el. Szerinte túl sok az érvénytelen szavazat ezért mindenképpen szükséges az újraszámolás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Tisza pártra senki sem számított

A legtöbb politikai elemző szerint azért adtak le a főpolgármester választáson 20 ezernél is több érvénytelen szavazatot, mert Magyar Péter ezt kérte a szavazóitól. A Tisza párt alelnöke a sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nélkülük semmi sem történhet Budapesten. Ez igaz is, hiszen a fővárosi közgyúlésben a Fidesz után Magyar Péteréknek lesz a legtöbb tagjuk, összesen 11 fő.

A két nagy vesztes a DK és a Momentum

A fővárosi közgyűlés nagy vesztese a Momentum és a Demokratikus Koalíció. Az előbbi kiesett, utóbbi sokkal kevesebb képviselővel fog rendelkezni, mint korábban. A DK és a Momentum az EP-választásnak is a nagy vesztese, hiszen a Momentumnek n em lesz képviselője Brüsszelben, a DK-nak pedig jóval kevesebb embere lesz Európa fővárosában az eddigieknél.

Karácsony Gergely csendben maradt

Megdöbbentő, hogy minden érintett tartott sajtótájékoztatót, de Karácsony Gergerly cikkünk megjelenésekor, kedd hajnalban még mindig nem került elő. Ha kiváncsi vagy arra, milyen eredmények születtek a választás éjszakáján Budapesten és a környező településeken, akkor kattints ide.

Kiemelt kép: Karácsony Gergelyé és Vitézy Dávid – A fotó Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült.