A Médiatanács szerint a Rádió 1 reggeli műsorában tavaly novemberben megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját. Az NMHH már többször megbüntetné meg  Balázsékat.

NMHH vizsgálat

A Médiatanács szerint a Rádió1 Balázsék című műsorában megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját november 29-én –írja közleményében az NMHH. A testület szerint Balázsék méltatlanul bántak egy idős asszonnyal, ami a gyerekek számára káros tartalomnak minősül, ezért eljárást indítottak a Rádió1-gyel szemben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kigúnyolták Zsuzsa nénit

Balázsék, egyik novemberi műsorukban, azzal vezették fel az adást, hogy Zsuzsa néni azért ajánlotta fel a fenyőt, mert meg akart szabadulni tőle és így legalább nem kellett fizetnie a fa kivágásáért.  Zsuzsa néni nem akart nyilatkozni a műsorban, Balázsék egy darabig sikertelenül hívogatták őt, hogy megszólalásra bírják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így látja az NMHH

Aztán versenyt hirdettek a hallgatók körében, és jutalmat ígértek a leghitelesebb „Zsuzsa néni-imitátornak”. A Médiatanács szerint „negatív magatartásmintát közvetítettek, kommunikációs fölényüket arra használták, hogy megszégyenítsenek egy idős asszonyt, aki felajánlásának köszönhetően került reflektorfénybe”.

Korhatár-karika

Az NMHH azt írja, hogy azzal, hogy nyereményjátékot hirdetve arra biztatták a hallgatókat, figurázzák ki az érintettet, azt üzenték, hogy mást megszégyeníteni mulatságos. A Médiatanács szerint a műsorszámot a 16 éven felülieknek szóló, IV. korhatár-kategóriába kellett volna sorolni.

Hajdúszoboszlóról hozták a fenyőt

Tavaly karácsonykor 17 fa közül választották ki az ország fáját. Egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette a körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyő. A katasztrófavédelem munkatársai szállították a Kossuth térre a fát, Budapest több pontját le is kellett zárni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az Ország Fája Zsuzsi néni udvarán

Kiemelt kép: Sebestyén Balázs