A Déli pályaudvar helyett Kelenföld lesz a végállomás a mostani hétvégén és jövő szombaton több vonat számára.

Jelentős korlátozásra készülnek

A Mávinform arról tájékoztatott, hogy Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között felsővezeték-karbantartás miatt két hétvégén, február 18-án, 19-én és 25-én jelentős korlátozás lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kelenföldről indulnak, ide érkeznek

A Bakony, a Göcsej, a Citadella, a Tópart és a Balaton InterCity, valamint a tapolcai sebesvonatok és az oroszlányi S12-es járatok szombaton 7 és 17 óra között, vasárnap 7 és 15 óra között a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföld állomásról indulnak és oda is érkeznek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Karbantartás, gyérítés

A tájékoztatás szerint Verőce és Nagymaros között február 26-ig pálya- és felsővezeték-karbantartást, valamint a bokrok és a vasúti közlekedésre veszélyes fák gyérítését végzik, a Celldömölk-Szombathely vonalon pedig pályakarbantartás miatt közlekednek egyes vonatok módosított menetrend szerint, február 20-án és 21-én.

Pótlóbuszok bevetésen  

Pótlóbuszok viszik az utasokat a Bakony InterCity helyett Sárvár és Szombathely, a 9 és 15 óra között közlekedő személyvonatok helyett pedig Sárvár és Porpác között.

Káosz Budaörsön

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy fatális véletlennek köszönhetően két vonat is megállt Budaörsön és nem tudott tovább menni hétfőn délután. A történtek miatt hatalmas káosz alakult ki, Budaörs és Kelenföld között a legjobb esetben is csak hajnalban indulhat újra a közlekedés.

Letört az áramszedő

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. És ez még csak az első probléma volt ezen az estén. 

Betörött a szélvédő

Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött. A történtek miatt mindkét vonat Budaörsnél vesztegelt.

Budaörs és Kelenföld között üzemszünet  

Az eset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Kelenföld között nem vonalfeszültség – a vonatok órákon át közlekedhettek ezen a szakaszon. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodott.

Fagyoskodó utasok

Természetesen a történtek nem arattak osztatlan sikert a vonattal utazók körében. „A lányom is vonattal jár. Most is Budaőrsön fagyoskodnak. Bemondani nem kell ám semmit. Minden héten van valami. A MÁV Európa szégyene” – írta egy dühös hozzászóló.

Leszállították a vonatról

„Mindenki a vonatról leszállítva, a hidegben fagyoskodva egyhelyben vár a Biatorbágyig közlekedő vonatra” – tette hozzá egy másik kommentelő. „Akik Győr fele mennének, azóta is itt várnak, lassan 3 órája a mínuszokban” – erősítette meg egy szemtanú. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a hétvégén Kelenföld lesz a végállomás. Fotó: archív,