Rákosrendező állomáson ezen a hétvégén, az éjszakai órákban, 22:30-tól 4:30-ig felsővezeték-karbantartást végeznek, ezért változik a menetrend és a fővárosi szakaszon több vonat helyett pótlóbuszokat indítanak.

Pótlóbuszok a Nyugatitól  

A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarnál a buszvégállomásról, a 26-os busz megállójából indulnak Angyalföld, illetve Rákospalota-Újpest felé. A Nyugati pályaudvarhoz érkező pótlóbuszok leszállóhelye a Podmaniczky utca és Teréz körút sarkán lévő trolimegállóba (72M, 73) került. A buszok Rákosrendezőnél a Teleki Blanka utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változás az esztergomi vonalon

A Nyugati pályaudvar és Angyalföld között 22:30-tól 4:30-ig pótlóbusz szállítja az utasokat. A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 4:14-kor induló S72-es vonat (2030) pótlóbusza 16 perccel korábban, 3:58-kor indul. A pótlóbusz Angyalföld vasútállomásnál a Kámfor utcai BKK megállóba érkezik és onnan is indul.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez várható a szobi vonalon

A Nyugati pályaudvarról 22:50-kor Szobra induló S70-es vonat (2388) 2 perccel korábban, 22:48-kor indul. A Szobról 21:59-kor induló S70-es vonat (2351) 6 perccel később érkezik meg a Nyugati pályaudvarra. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között pótlóbusszal kell utazni a Nyugati pályaudvarról Szobra 23:50 és 3:50 között induló, valamint a Szobról a Nyugati pályaudvarra 22:59-kor induló S70-es vonat utasainak. A pótlóbusz Istvánteleknél a Wysocki utcában az Istvántelek vasútállomás nevű BKK megállóban áll meg, Rákospalota-Újpestnél a vasútállomás elé érkezik és onnan is indul.

Információk a veresegyházi vonalról

A Nyugati pályaudvarról 23:05-kor Vácra induló S71-es vonat (2598) csak Rákospalota-Újpesttől közlekedik, utasai a Nyugati pályaudvarról 22:48-kor Szobra induló S70-es vonattal (2388) utazhatnak Rákospalota-Újpestig. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nyugati pályaudvarról 0:05-kor és 4 órakor Vácra (2510, 2520) és a Vácról 21:35-kor és 22:35-kor (2541, 2551) induló S71-es vonat helyett. A Nyugati pályaudvarról 4 órakor induló S71-es vonat (2520) pótlóbusza korábban, 3:40-kor indul. A pótlóbusz Istvánteleknél a Wysocki utcában az Istvántelek vasútállomás nevű BKK megállóban áll meg, míg Rákospalota-Újpestnél a vasútállomás elé érkezik és onnan is indul – tudatta a Mávinform.

Új vármegye- és országbérletek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. A bérlet több járatra nem lesz érvényes.

Se első osztály, se IC

A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémium szakaszban sem lehet azokkal utazni, még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem

Figyelni kell, melyik kocsiba ülünk

A feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok – például a Napfény, Békés, Bakony, Göcsej és a kaposvári InterCityk – nem feláras kocsijaiban használhatók lesznek a bérletek. 

Csak a közigazgatási határon kívül

Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációs kék buszokon csak a főváros közigazgatási határán kívül fogadják majd el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül szükség lesz a BKK jegyekre vagy Budapest-bérletekre is.

A célállomás számít

Az utasoknak mindig arra a területre érvényes bérlettel kell rendelkezniük, amely vármegyében a kiindulási- és a célállomásuk van. Ha a busz vagy vonat két megyét is érint, de a célállomás ugyanabban a vármegyében van, mint az indulóállomás és az utas nem száll le a járműről a másik vármegyében, akkor az erre az egy vármegyére szóló bérlet is elég lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció