A szentendrei rendőrök befejeztek egy büntetőfékezés miatt indított ügyet. Közúti veszélyeztetéssel gyanúsították, a szakértő szerint alkalmas a biztonságos közlekedésre.

Indokolatlan fékezés

A rendőrök egy budakalászi férfi feljelentése alapján kezdtek nyomozni. A sértett fél 2021. december 22-én délelőtt családjával autózott Budakalászon, amikor a mögötte haladó jármű kis oldaltávolságot tartva – még a záróvonalon – megelőzte, szűkösen besorolt elé, hirtelen indokolatlanul beletaposott a fékbe, majd továbbhajtott. Az ütközés kizárólag a szabályosan közlekedő jármű sofőr lélekjelenlétének és figyelmes vezetésének köszönhetően maradt el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamerafelvétel is volt

A szentendrei rendőrök a feljelentéshez csatolt kamerafelvétel alapján azonosították a másik sofőrt, a 49 éves H. Róbertet 2022. január 31-én kihallgatták.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elismerte

A budapesti férfi a terhére rótt bűncselekményt elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy egy fárasztó héten volt túl, és elfogyott a türelme.

El akarták venni a jogsiját

A rendőrség kezdeményezésére a Budapest Főváros Kormányhivatala a férfival szemben elrendelte a vezetési jogosultság szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezésig, egyúttal a vezetési jogosultságot igazoló okmányát visszavonta.

Alkalmas?

Az eljárás során kirendelt közlekedési szakpszichológus igazságügyi szakértő véleménye alapján a 49 éves férfi alkalmas járművezetőként részt venni a közúti közlekedésben. Indoklása szerint mentális szabályozása megfelelő, adekvát viselkedési féke, önismereti tudatossága, a közlekedési események kapcsán belátása, valamint kiegyensúlyozott képességszintje alkalmassá teszi a biztonságos közlekedésben való részvételre.

Az ügyészségen folytatódik

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfival szemben közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Mégsem kell bírságot fizetnie annak a nagymamának, aki fuldokló unokája miatt húzódott le az M7-es leállósávjában

Kiemelt kép: police.hu videorészlet