Bach kantáta, zene és szöveg párbeszéde a Rumbach Zsinagógában a Budapesti Őszi Fesztivál keretében. Pilisszentivánon Schäffer Erzsébettel beszélgethetünk a könyvtárban. A Demijohn őszi borkóstolóján szép borokkal ismerkedhetünk. A gyerkőcök számára klassz KRESZ parkokat ajánlunk a játszva tanuláshoz.

METRUM EST KONDOR ÁDÁM ÉS KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ MŰVEIBŐL

Kondor Ádám újragondolt Bach kantátája, egy lehetséges 7. Brandenburgi verseny születése. Krasznahorkai László szövegeihez eddig is kínálkozó Bach-vonatkozás váratlan kontextusba kerül. Zene és szöveg párbeszéde születik meg a Metrum Ensemble és Kornis Mihály színművész tolmácsolásában október 5.-én 19:00 órakor a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A Budapesti Őszi Fesztivál programja.

Schäffer Erzsébet Pilisszentivánon

Az öregség szabadsága címmel a pilisszentiváni könyvtárban találkozhatunk Schäffer Erzsébettel. Fiatal mindenki lehet, de öreg csak a java! Minden, amit az ómamától tanultam, nem mesét hallhatunk a népszerű újságírótól az Országos Könyvtári Napok keretében.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Őszi borkóstoló a Demijohnban

A Demijohn őszi portfolio bemutatóján remek borokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők – kóstolással természetesen.

KRESZ parkok Budapesten és az agglomerációban

Játszva tanulni közlekedni

Mert a biztonság a legfontosabb. Remek hely erre Monoron a Kresz park, Csepelen a Bringaváros. Cegléden akár ügyességi feladatokat is kipróbálhatnak a bevállalósok a Kresz parkban, Törökbálinton a Baba-tanpálya a legkisebbeknek nyújt hasznos szórakozást.

Esztergomban akár jogosítványt is szerezhet az aprónép

Gazdagréten, a Városligetben, Esztergomban is

Gazdagréten a Regélő Kresz park, a Városligetben pedig kis tanpálya várja a gyerkőcöket. Az esztergomi Kresztegrom parkban az autózást is gyakorolhatják a kicsik, elektromos kis suzukik állnak ehhez készenlétben.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/mentrumEnsemble