Pusztazámoron La boum zenei fesztivál, Simonpusztán az Érdi Vágta, a Puskás Arénában Ez az a nap! ünnepi alkalom, a martonvásári kastélyparkban parkséta és koncert várja a közönséget. A forróság idején bunkertúrára, barlangba, a Sziklakórház és Atombunker Múzeumba, vagy a Földalatti Múzeumba látogathatunk. A Dunakanyarban kikötőkoncertek, a Ráckevei Dunán csónakos tanösvény kínál felüdülést. A Barba Negrában koncertezik a Bikini, a Csiliben Falusi Mariann, Sóskúton a Karavellában a P. Mobil. A Margitszigeten az Elisabeth kerül színre, a Városmajorban Kern Andrásnak és Hernádi Juditnak tapsolhatunk.

La Boum fesztivál Pusztazámoron

Két napon át fergeteges hangulat és remek zene a Pusztazámori Öreg tölgy kastélyban és parkjában. Fellépnek többek közt: Bohemian Betyars, Platon Karataev, Mary PopKids, Analog Balaton, Perrin, a Fran Palermo frontemberének új formációja, a Henri Gonzo és a Papírsárkányok, illetve a Middlemist Red énekes-gitárosának másik zenekara, a Samurai Drive. Transzfer lehetőség adottak Budapestről is!

Megtelik élő zenével a 18. századi kastély parkja

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

IV. Érdi Vágta – egész napos jótékonysági rendezvény

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Simonpusztán a Nemzeti Lovaskultúra Központban a Nemzeti Vágta ÉRDI előfutama. Egész napos programokkal és már a jól megszokott ADRENALINNAL fűtött futamokkal várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Lovaskultúra Központban

Nyeregbe Magyarország!

Állandó programok: kézműves sátor, sétalovagoltatás, interaktív istállólátogatás, kézműves kirakodóvásár, kisállat simogató, rendvédelmi toborzás büntetés-végrehajtási sátorral és szolgálati gépjármű bemutatóval, tűzoltó felvételi tájékoztató sátor, tűzoltó gépjármű és felszerelések bemutatása.

Ez az a nap! szombaton a Puskás Arénában

Az ünnepi alkalom kiemelt vendége lesz a Bethel Music és a többszörös Grammy-díjas Michael W. Smith az Egyesült Államokból, valamint a Planetshakers Ausztráliából. Színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson.

Jótékonysági esemény

Fellép Molnár Ferenc Caramel is

A külföldi előadók mellett a hazai keresztény könnyűzene színe-java is tiszteletét teszi a stadionban. Ott lesz Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Oláh Gergő, Mező Misi, Gável András és Gellért, a Dics-Suli Band, a PZM, a Keresztkérdés, Hanna, Dobner Illés, a Golgota Dicsőítés, a Crux, az Új Forrás, a Hidden Kingdom és a Hermons. Nem fog hiányozni Molnár Ferenc Caramel sem, aki a találkozó hivatalos himnuszát is megalkotta

Klasszikusok délutánja Martonvásáron

Parksétával egybekötött kamarakoncert a Budapesti Filharmóniai Társaság művészeivel. Elegáns ruhák, grófok, és grófnék. A hallból nyíló erkély díszes asztalainál teadélutánra invitálnak minket. E hangulatot idézi meg vonósnégyesünk, akik klarinéttal kiegészülve Mozart és Telemann műveit hozzák el Önöknek Martonvásárra.

A Brunszvik kastély parkjában, séta és koncert

Bikini a Barba Negrában

Semmi sem történt, csak itt van a nyár címmel Bikini koncert péntek eset a Barba Negrában. Vendéga: a B52.

Sisi a Margitszigeten

ELISABETH – Michael Kunze és Sylvester Levay musicalje szombaton este látható a Margitszigeti Színházban. A nagyszabású musicalt – amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sisi által írt versek ihlették – az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon; 1992 óta hódít töretlen sikerrel.

Kern András a Városmajorban

A Lövölde tér műsorban  a közönség hallhatja a nagyon népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik – többek között – a  Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva,  a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem!

Hernádi Judit és Heilig Gábor közreműködésével

De az est műsora nem csak a remek dalokból áll, hanem sok-sok történet is hallhatunk, teli humorral és a közreműködő művészektől megszokott kedves iróniával.  Vendég: Hernádi Judit, közreműködik Heilig Gábor a Városmajor színpadán.

Falusi Mariann a Csiliben

Zene az kell – Visszapillantó – Falusi Mariann koncertje szombaton este a Csili Művelődési Házban. Közreműködik Révész Richárd és Pusztai Csaba.

P.Mobil koncert Sóskúton

Szombaton este 21 órától újra P. Mobil koncert Sóskúton, a Karavellában. Kapunyitás 19 órakor, vendég: V2 Raiders.

A Karavella színpadán

Bunkertúra Csepelen, barlang és más a föld alatt

A nagy hőségben érdemes föld alatti programokat szervezni. Ilyen a 4 órás bunkertúra a Csepel Művek területén. Látogatás hazánk leghosszabb cseppkőbarlangjában, a Pálvölgyi barlangban, vagy a Szemlőhegyi barlang mesevilága. Megnézhetjük a Sziklakórház Atombunker Múzeumot a Várhegy oldalában vagy a Földalatti Vasúti Múzeumot.

Csónakos tanösvény Ráckevén

A ráckevei Soroksári Duna ágat mindenképpen meg kell ismerni, egész más víz, mint az Öreg Duna. Leginkább egy tóhoz hasonlítható, minimális áramlattal, kristálytiszta vizében 1 méter mélyen is tökéletesen látszik minden. Nádasok között bujkálhatunk, tavirózsát, vízitököt és számtalan egyéb védett növény és állatfajt tekinthetünk meg evezés közben. 1-1 kellemes strandon kiköthetünk, ahol ehetünk, ihatunk, fürdőzhetünk. 

A Soroksári Duna ágban

Vakáció a Tordasi Élményfaluban

Íjászat, álomfogó készítés, vízi roller, elvarázsolt kápolna, szabadulószoba, virtuális valóság a Tordasi Élményparkban. Az egész család számára egész napos remek western program.

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Szombaton délután Zebegényben, Nagymaroson és Vácott, vasárnap Visegrádon és Esztergomban ad kikötői koncertet a Civitas Szimfonikus Zenekar és a Dunakanyar Szimfonikus rétfúvós együttesei. A Duna partján zenét hallgatni igazán lélekemelő dolog!

Könnyű szimfonikus zene a Duna partján

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/laboumfest