Ingyenes minikoncertek lesznek Budapest szerte, séták hétvégéje Budapesten, Esztergomban és Vácott. A Budapest Parkban Rúzsa Magdi, Sóskúton a Karavellában Bódi Guszti és Margó ad koncertet, Dunakeszin a Háry János, a MÜPÁBan kórusünnep és Wagner várják a zenekedvelőket. A repülés szerelmeseit oldtimerek várják Budaörsön, a vízimádókat sárkányhajók a naplementében Dunakeszin. Az Erzsébetligeti szabadtéri moziban a VUK-ot láthatjuk, a Törley pincénél táncos-pezsgős akusztikus est, a Bohém Étteremben finom falatok várnak a zene mellé. Vasárnap zár a Kazinczy utcában Michael Jackson Kiállítás.

Zenélő Budapest, ingyenes minikoncertek

Július 1-jén indul a Zenélő Budapest nyolcadik évada, ezúttal Budapest legszebb közterei közül 15 szerepel a helyszínek között. Augusztus 14-ig összesen 160 ingyenes koncerten vehetünk részt, a programban számos műfaj képviselteti magát a gyermekkoncertektől a klasszikus zenéig.

160 ingyenes koncret Budapesten

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A fából faragott királyfi

A Zenélő Budapest minden évadjában egy különleges összművészeti performansz keretében idéz meg egy klasszikust. Idén a modern zeneirodalom egyik legszebb művét, Bartók Béla A fából faragott királyfi című táncjátékát gondolták újra. 

Séták hétvégéje Budapesten és környékén

Július 1. és 3. között, három napon keresztül, országszerte hat településen, köztük Budapesten, Esztergomban és Vácott, több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak a kultúra rajongói a legjelentősebb sétaszervező cégek szervezésében.

Nyiss a városra: Budapest, Esztergom, Vác

Zenés színházi hétvége Dunakeszin

A „Zenés színházi hétvége” második napján 2022. július 2-án 19 órától Kodály: Háry János című daljátéka kerül színre a Teátrum Társulat és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közös előadásában.Háry János daljáték két felvonásban

Rúzsa Magdi a Budapest Parkban

Július 1-én a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban tér vissza a színpadra Rúzsa Magdi, egy különleges koncertshow-val. Vendég: 4S Street.

Koncertshow szabadtéren

Sárkányhajós naplemente Dunakeszin

Dunakesziről elindulva folyásiránnyal szemben a nagy Duna ágon felfelé, elérve Alsó-Gödig, megközelítve a Szentendrei-szigetet, majd megkerülve a Szürkő-szigetet, visszaevezve érkezés Dunakeszire. Evezés közben nyomon lehet követni a Pilis hegység vonulatai felett lebukó napot. A résztvevők számára lapátokat és mentőmellényeket biztosítanak a szervezők.

Bódi Guszti és Margó Sóskúton a Karavella színpadán

Bódi Guszti és Margó a mulatós zene koronázatlan királyi párja! A sóskúti Karavellában szombat este mulatni lehet egy hatalmasat velük! Házigazda: DJ Bedecs.

Mulass szombat este a szabad ég alatt!

Oldtimer repülés Budaörsön

LI-2, GERLE, KÁNYA, PO-2 REPÜLÉSI LEHETŐSÉG JÚLIUS 2-ÁN A BUDAÖRSI REPÜLŐTÉREN. Különleges lehetőség, kötelékrepülés nyitott, kétfedeles géppel. Ismerősök, barátok, testvérek, rokonok, házastársak, párok felejthetetlen közös élménye, egyszerre, egymás mellett hasítva az eget élhetik át a repülés hőskorának érzését. Kötelékrepülés Po-2 és Gerlével, és sok más izgalmas élmény a repülés szerelmeseinek.

Gépek a repülés hőskorából

 SZENT IVÁN ÉJI KÓRUSMISZTÉRIUM a Müpában

Egy varázslatos előadás, amely bemutatja az északi népek fényünnephez kapcsolódó hagyományait. A IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep keretében július 2-án, szombaton a Müpa Budapest színpadán a világhírű Adam Mickiewicz University kórusa. Vezényel: Krzysztof Szydzisz.

Nemzetközi Kórusünnep

Bohém finomságok a Wagner napokhoz

Újra élőben a Budapest Wagner-napok. Ez azt is jelenti, hogy a hatalmas zenei élményt most gasztronómiai különlegességekkel is maradandóvá tehetitek! A Bohém Étterem idén újra ízletes fogásokkal járul hozzá a Wagner-napokhoz, a vendégek az előadások egyórás szüneteiben finom falatokkal töltődhetnek a következő felvonásra, a svédasztalos kínálatból.

Akusztikus Sláger Est a Törley Pincénél

Pezsgőzz és táncolj szombat este a Törley Pincénél! Lesz pezsgőkóstolás és Olívakausztik koncert. Az OlívaAkusztik műsorában minden korosztály megtalálja a slágerét. Ugyanúgy fergetegesen játszák Amy Winehouse-t vagy Pink-et, a Maroon5-ot vagy Ed Sheraant, mint ahogy Tina Turner és Cserháti Zsuzsa dalait vagy éppen jazz standard-eket. Az akusztikus feldolgozások mindig utat találnak a közönség szívéhez és lábához. A Törley Pincészet különleges helyszínén bőven lesz hely táncra is.

OlivaAkusztik és pezsgőkóstolás

Vuk az Erzsébetligetben

Ingyenesen látogatható, szabadtéri esemény Mátyásföldön: Vuk, rajzfilmen szombat este.

Fekete István regényét Dargay Attila álmodta filmre

Michael Jackson Kiállítás a Kazinczy utcában

A kiállítás részletesen bemutatja korunk legnagyobb popzenészének páratlan életútját a családi együttes sikereitől egészen tragikus haláláig. A kiállított tárgyak között megtekinthetőek Michael Jackson arany- és platinalemez díjai, eredeti aláírásainak egy gazdag válogatása és személyes kézirata egyenesen kaliforniai dolgozószobájából.
A teljes zenei karrierét átívelő gyűjteményben helyet kaptak ritka tárgyak a híres Neverland Ranch névre keresztelt birtokáról, videóklipjeiből kellékek, turnérelikviák és Michael Jackson eddig soha nem látott ékszerei.

A kiállítás vasárnap zár!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/zenelobudapest