Budapest 150. születésnapját különleges koncerttel ünnepli a Vígszínház társulata. Pest Buda és Óbuda egyesítésével még 1873. november 17-én jött létre Budapest. Ennek apropóján idén november 17-én koncertet egy nem éppen hétköznapi eseményre kerül sor.

Ünnepi koncert lesz a Vígszínházban

2023. november 17-én a Vígszínházban tartják a hivatalos ünnepi gálakoncertet. Ezt egy nappal később a közönségnek is be fogják mutatni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zenés időutazás

A Vígszínház társulata zenés időutazásra hívja a közönséget. E koncert keretein belül ugyanis összekapcsolódik a 150 éves Budapest valamint a 127 éves Vígszínház története.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rengeteg csodás dal született Budapestről

A fővárosról sok népszerű dal született. Minden bizonnyal mindenki hallott már dal formájában a vén Budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán. E híres slágerek Budapest egykori lakóinak hétköznapjait, örömeit és bánatait örökítik meg.

Ez lesz a program

“A régi Pest-Buda megidézésétől ismert és újra felfedezett dalok szárnyán végig repülünk a város és a Vígszínház közös történetén olyan nagyszerű szerzők közreműködésével, mint Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor, hogy aztán Cseh Tamás Budapestjét érintve megérkezzünk a GRUND-ra” – írják a Vígszínház honlapján.

Ismert a teljes műsor

A Vígszínház honlapján megtekinthető a teljes műsor. Ludwig van Beethoven: István király lesz a nyitány. Ezt követi Csapó Attila előadásában a Holdas est. A sorban a következő Igó Éva előadásában A testőr lesz.

Ezek is érdekelhetnek!

Hamis jegyeket adtak el a Vígszínház előadásaira

A nyáron számoltunk be arról, hogy több néző hamis jegyekkel érkezett a Vígszínház előadásaira. Az egyik legnagyobb közösségi média-felületen árusították a hamis jegyeket. Ennek kapcsán a színház közleményt adott ki akkor.

Így lehet elkerülni, hogy valaki csalók áldozatává váljon

A színház vezetői jelezték, hogy valódi jegyeket kizárólag az intézmény értékesítési pontján lehet vásárolni, valamint a hivatalos honlapon és a jegy.hu oldalon. A Vígszínház kizárólag azokért a jegyekért tud felelősséget vállalni, akik hivatalos értékesítési partnernél vásárolnak belépőt. Hamis jegyekkel az előadások nem látogathatók.

A csalók leleplezése közös érdek

Mind a Vígszínház, mind pedig a nézők érdeke az, hogy senkit ne csapjanak be. A színház mindent megtett, hogy segítsen a károsultakon. Minden károsulttól azt kérték, írjanak e-mailt a [email protected] e-mail címre.

Hónapokon át zajlott a csalássorozat

A csalók két vagy három hónapon át tevékenykedhettek, mire fény derült az ügyre. A rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vígszínház – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu