A Zene világnapján dalba szőtt Grecsó verseket hallhatunk, a Kobuci kertben a Parno Graszt és a Poklade “robbantja fel” a nézőteret. A K11-ben zenés borkóstoló és Bősze Ádám előadása kínál kellemes estét. A Lurdy házban a Nyitott Akadémián Pál Ferivel találkozhatunk, a Kertvárosban növényekkel festhetünk, Kelenföldön mesékbe csöppenhetünk. Pénteken indul Gödöllőn a 3 napos Nemzetközi Hárfafesztivál.

PénteK13 – Zene Világnapja – „Dúdolva mesélek”

Balogh Kálmán cimbalomjátéka történetet mesél, Bognár Szilvia népdalai pedig Grecsó versekbe és történetekbe fordulnak át. Az író pedig velük dúdolja a magáét a Kult13-ban.

Grecsó Krisztián versei és történetei

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

ÓBUDAI VILÁGZENEI HÉT A KOBUCI KERTBEN

Az egyik legeredetibb, legnépszerűbb tradicionális cigány zenét játszó zenekar, akik koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”.

Parno Graszt és a Poklade

Bor, zene, szerelem a Király utcában

17:00 órától zenés borkóstoló. A zene illik a borhoz, vagy a bor a zenéhez: Báró Maszkura Imprivisaccordeon projektje, Lakatos Gabi és Urbán Orsi cselló-duója vagy Weisz Gábor és Rózsa István szaxi-szuzafon párosa illik-e inkább egy fehér, rosé vagy vörös borhoz? 19 órakor Bősze Ádám előadása: Nagy zenészek, nagy szerelmek – Liszt Ferenc a K11-ben a Király utcában.

Pál Feri és Tóth Erzsébet Fanni: A bennünk élő múlt a Lurdy házban

Pál Feri és Tóth Erzsébet Fanni pszichológus, kutató “A bennünk élő múlt – A transzgenerációs sebek hatása sorsunk alakulására” című estje Budapesten, a Nyitott Akadémia Pódiumon.

Növényi festés az ősz jegyében a Kertvárosban

A növényi illatokat, színeket, formákat ruházatunkra is varázsolhatjuk egy különleges növényi festési eljárással. Ennek hogyanját-mikéntjét ismerhetjük meg egy foglalkozás keretében, a Budapest XVI. kerületi műhely-galériában.

A Népmese Napja Kelenföldön

Az egész napos esemény keretében nyílik meg az évek óta nagy népszerűségnek örvendő rajzpályázat legjobb munkáit tartalmazó kiállítás. Az érdeklődők hallhatnak diavetítéssel egybekötött mesemondást, vagy akár maguk is megmérettethetnek a mesemondó verseny keretében a Budapesti Művelődési Központban.

Hárfa a Királyi Kastélyban

Nemzetközi Hárfafesztivál Gödöllőn 3 napon át

Izgalmas és sokszínű koncertekkel várja az MVM Koncertek a már 23. Nemzetközi Hárfafesztiválon, Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a hárfa szerelmeseit. A hagyományosan októberben megrendezésre kerülő fesztiválon a hangszer művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek bemutatkozására is sor kerül. Október 1-jén, pénteken este 7 órakor Vigh Andrea különleges műsorral, Purcell, Händel, Thomas, Debussy és Salzedo műveivel nyitja meg a fesztivált.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/grecsokrisztian