Szeptemberben elgázolta a HÉV Pomáznál, mentőhelikopter vitte kórházba, kómába esett, majd éppen a születésnapján ébredt fel az a fiú, aki 30 kilót fogyott a kezelések alatt. Matyi őszintén bevallotta: nem vette észre, hogy jön a vonat.

Elgázolta a HÉV

Matyi Pomázon lakik, és iskolába indult egy őszi reggelen, amikor figyelmetlenül a vágányra lépett, és elgázolta a HÉV. Óriási szerencséje volt, hogy túlélte, de a baleset után kómába esett. Családja csodának tartja, hogy a fiú szinte teljesen felépült a baleset óta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Nem vettem észre”

„Nagyon fáradtan indultam a suliba, mert egész éjjel nem aludtam, annyira köhögtem. Zenét hallgattam, félálomban voltam, ezért nem vettem észre, hogy jön a HÉV – emlékezett vissza Matyi a Ripost cikkében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

A fiú a gázolás pillanatában azonnal elájult. Csak akkor tért egy kicsit magához, amikor már a szerelvény alatt feküdt, és éppen a tűzoltók másztak be érte. Annyira emlékszik az egészből, hogy beteszik a mentőhelikopterre, majd a kórházban betolják a műtőbe, aztán elveszítette az eszméletét, és kómába esett.

Nincsenek emlékei

Matyinak nincsenek emlékei arról, hogy a kómában mi történt körülötte a kórteremben, és arra sem igazán emlékszik, mi történt vele az ébredése utáni néhány hétben.

Csoda, hogy túlélte

„Beszélni szerencsére ugyanúgy tudok, mint régen. A bicegő járástól eltekintve majdnem teljesen helyrejöttem. Még három hétig kezelnek, utána hazamehetek a kórházból” – közölte a lappal Matyi.

Barátnője kitartott mellette

A fiút a kórházban rengetegen látogatták, a szülein és a két testvérén kívül is. Óriási öröm számára, hogy a barátnője is kitartott mellette, ami megerősíti a szerelmüket.

30 kilót fogyott

„A kedvesemnek csak az nem tetszik, hogy 20 centivel rövidebb a hajam, és 30 kilóval kevesebb vagyok… Ennyit fogytam a kómában. Nem zsírt adtam le, hanem színtiszta izmot. A hobbim a testépítés volt, remélem, idővel a konditerembe is visszatérhetek. Most 60 kiló vagyok, de a műtétek hatására nőttem 5 centit” – fogalmazott Matyi.

Nem kell évet ismételnie

A fiúnak jó esetben az iskolában sem kell évet ismételnie, az osztályozóvizsgáit májusra tűzték ki.

Nagy volt a felfordulás

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról 2022 szeptemberében, hogy egy kamaszfiút gázolt el a HÉV Pomáznál. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a HÉV csak egy vágányon közlekedett a baleset után.

Sokan próbáltak segíteni a fiúnak a helyszínen

Ez történt pontosan

Az eset kapcsán a Tűzoltóság – Pomáz ezt írta a közösségi oldalán: „2022. szeptember 15-én délelőtt Pomázon, Vasút soron a gyalogos átjárónál fiatal férfit gázolt a HÉV. A 17 év körüli sérült a sínek közt feküdt a szerelvény első kocsija alatt, eszméleténél volt, kommunikált, mikor a pomázi tűzoltók kiérkeztek. Mentőautó és helikopter is érkezett a helyszínre. A mentőorvosok a szerelvény alatt hordágyra helyezték a sérültet, majd a pomázi és szentendrei tűzoltók segítségével kiemelték alóla és a mentőhelikopter mellé szállították. Miután a mentők stabilizálták az állapotát, súlyos-életveszélyes sérüléssekkel kórházba szállították helikopterrel.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a HÉV-gázolás helyszíne. Fotó: archív