Szerencsére semmi gond nem volt, mind a fiú, mind édesanyja jól van. Az ország első kisbabája idén Zalaegerszegen született.

Ő lett az első, aki 2023-ban jött világra

Egy kisfiú, Zente lett az év első fővárosi újszülöttje 2023-ban a budapesti állami intézményekben – közölte a Péterfy Sándor Utcai Kórház-rendelőintézet az MTI-vel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vidéki lett az első baba

A kisfiú nulla óra 8 perckor született 3440 grammal és 55 centivel, természetes úton. A kisfiú a család első gyermeke, édesanyja 21 évesen szülte. 2023 első újszülöttje egyébként Zalaegerszegen születt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szinte mértani pontossággal

Záven éjfél után harmincöt másodperccel jött világra, 48 centiméterrel, 2840 grammal, 48 centiméterrel, ,császármesztés keretében a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. A 34 éves édesanyjának ő a második gyermeke.

Zente és édesanyja

MTI/Kovács Anikó

Hamradik gyerek

A Semmelweis Egyetemen éjfél után 14 perccel jött világra az első kisbab az idei éven.. A kisfiú 4140 grammos súllyal és 54 centiméterrel természetes úton született a család harmadik gyermekeként, egy kisfiú és egy kislány testvéreként.

Már hat baba született az idén

Az édesanya, Cservenné Czirják Regina december 31-re volt kiírva a babával. Elmondása szerint könnyű szülése volt. A kisfiú a Zente Máté nevet kapta. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2023. január 1-jén reggel 7 óráig összesen hat baba született. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Anyuka és fia

Édes álom

A boldog anya

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Kovács Anikó.)