Egy 15 éves fiú egy budapesti aluljáróban kifosztott egy földön fekvő nőt, miután meggyőződött arról, hogy alszik. Üdítőitalt, ennivalót, sapkát, és 100 forintot vett el tőle.

Metróaluljáró

A vádirat szerint az elkövetéskor 15 éves fiú 2020. október 8-án éjfél körül a IV. kerületben, az M3 metró Újpest-központ állomásának aluljárójában ment oda egy földön fekvő nőhöz.

Kiszúrta magának

A tinédzser lábával megbökdöste, így győződve meg arról, hogy a nő alszik, ennek érdekében megbökte a lábával, majd integetett neki a kezével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

100 forintot vett el

Ezután körbenézett, nem látja-e senki, majd a sértett földön lévő táskájához lépett, és abból eltulajdonított egy 2 dl-es italt, egy kakaós csigát, egy sapkát és 100 forint aprópénzt, majd elhagyta a helyszínt.

Videó a kifosztásról

Elfogták

A fiút a IV. kerület, Árpád úton, egy élelmiszerüzlet előtt igazoltatták a rendőrök, amelynek során az eltulajdonított dolgokat lefoglalták.

Kifosztás

A fiúval szemben az ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és azt javasolta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el.

Közérdekű munka

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság egy korábbi, más ügyben – lopás vétsége miatt – kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg és a vádlottal szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Társkeresőn kereste áldozatait

Címlapfotó az ügyészség videójából való.