A Honvédkórház informatikai átállás miatt január 1-jén déltől másnap reggel hatig nem fogad betegeket, írja a kórház a közleményében.

Átalakul a rendszer

Január 1-jén, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad majd betegeket a Honvédkórház, ahol ebben az időszakban informatikai átállás zajlik majd. A főigazgató, Wikonkál Norbert Miklós tájékoztatása szerint erre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig szükség van a medikai rendszer átalakítására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek a kórházak kapnak pluszfeladatokat

A kórház közzétette azoknak az intézményeknek a listáját, amelyekben az egyébként hozzájuk érkező pácienseket ellátják majd – írja a hvg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vácra is küldenek betegeket

Például a sürgősségi szakellátást, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban fogadják majd.

Ahol van kapacitás

A sztrókos, trombózisos és többszörös traumás sérülést szenvedett betegek fogadására valamennyi, a közép-magyarországi régióban található egészségügyi szolgáltatót kötelezik a szabad kapacitásaik terhére.

OMSZ koordinál

A Müller Cecília országos tiszti főorvos nevében közzétett dokumentumból az is kiderül, hogy az Országos Mentőszolgálat koordinálja az érintett ellátási területről érkező betegek elhelyezését.

Uzsokiban is volt változás

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, többletfeladat helyett nehéz döntésre kényszerült az Uzsoki kórház: le kell mondaniuk a normál ellátás egy részéről, s a tüdőgyógyászat már csak szerdán működik teljes kapacitással.

Nyugdíjba mentek az orvosok

Csütörtöktől, azaz december 1-jétől a 34 ágyból 20-at megszüntetnek – mindezt a kórház igazgatója jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak nemrégiben. Mint a dokumentumból kiderül, a döntést azért kellett meghozni, mert nyugdíjazás és elvándorlás miatt a kórházban csupán két tüdőgyógyász szakorvos maradt.

Megszűnik a rendszeres ügyelet

A dokumentumot nyilvánosságra hozó egészségügyi szakértő az RTL Híradónak azt mondta, az Uzsokiban megszűnik a rendszeres ügyelet, mi több, a hajléktalanok tüdőgyógyászati ellátása is, bár ez az intézmény volt Budapest egyik tüdőgyógyászati központja.

Lesznek még gondok

„Várható, hogy egy darabig bírják, lehet, hogy van lehetőség az átcsoportosításra… és megoldják. De egy idő után az ott dolgozók is kiégnek majd, és ez a probléma előbb-utóbb máshol is jelentkezhet” – vélekedett a szakember. Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint a kórházban továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét – írta az rtl.hu.

Vége az ingyenes kórházi elfekvőknek

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a szociális ellátórendszerre bízná a kórházak helyett, azoknak a tartós ápolásra-gondozásra szorulók ellátást Pintér Sándor belügyminiszter, akik valójában nem igényelnek kórházi szintű ellátást, de mégis az ápolási osztályokon, azaz elfekvőkön vannak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Honvédkórház